Οι ΑΝΕΛ στηρίζουν το ‘όχι’ στην πρόταση των θεσμών

Οι ΑΝΕΛ στηρίζουν το ‘όχι’ στην πρόταση των θεσμών
Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, Κυριακή 21 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Ευρωκίνηση

Ο Πάνος Καμμένος συμμετείχε στο κυβερνητικό και το υπουργικό, ενώ λίγο μετά το δημοψήφισμα “πυροβόλησε” μέσω twitter τους δανειστές για την εισήγηση μείωσης του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Αμυνας κατά 400 εκ ευρώ

Το “όχι” στην πρόταση των θεσμών και φυσικά την επιλογή του δημοψηφίσματος στηρίζουν οι Ανεξάρτητοι ‘Ελληνες.

Ο Πάνος Καμμένος συμμετείχε άλλωστε τόσο στο κυβερνητικό συμβούλιο όσο και στο υπουργικό, και ήταν απόλυτα σύμφωνος να τεθεί το ερώτημα στον ελληνικό λαό. Τρείς από τους υφυπουργούς των ΑΝΕΛ απουσίαζαν (ο Τέρενς Κουίκ βρισκόταν στη Μυτιλήνη, η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά στη Βιέννη, ο Παναγιώτης Σγουρίδης στην Ξάνθη), ωστόσο ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του κόμματος.

“Τις τελευταίες ημέρες είχαμε πει ότι αν δεν πήραν το μήνυμα στις 25 του μηνός, θα το πάρουν τώρα πιο ηχηρά. Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε με μνημόνια ή με άλλα δανεικά. Δε δικαιούμαστε να τους παραδώσουμε το μέλλον των παιδιών μας”. έλεγε ανώτατη πηγή των ΑΝΕΛ χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμμένος μάλιστα μετά το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε μέσω twitter ότι τα 400 εκ ευρώ μείωση του προϋπολογισμού των 550 εκ ευρώ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που πρότειναν οι θεσμοί είναι παράδοση της εθνικής άμυνας, εξαθλίωση των στελεχών.

Να ψηφίσει ο ελληνικός λαός «όχι» στη παράδοση της ανεξαρτησίας

Ο κ.Καμμένος συζήτησε πρώτη φορά με τον πρωθυπουργό την Πέμπτη το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος. Όπως δήλωσε στο Mega “συμφωνήσαμε ότι ελληνικός λαός θα πρέπει να πάρει μία απόφαση, όπως ο κυπριακός ελληνισμός απάντησε στο σχέδιο Ανάν όπως ο ελληνικός λαός το 1940 αποφάσισε να πει “όχι”.

“Ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ καλώ τον κόσμο να στρατευθεί στη γιορτή της δημοκρατίας που λέγεται δημοψήφισμα και να ψηφίσει όχι. Το επόμενο βήμα είναι η προταση της Ελλάδας που λέει ότι ναι πρέπει να μεταρρυθμίσουμε την πατρίδα μας. Οι δανειστές αποφάσισαν αντί να μπουν σε διάλογο, που η κυβέρνηση αυτή παρότι είχε άλλη εντολή στις 25 Γενάρη μπήκε, αποφάσισαν να μας εξευτελίσουν. Το όχι στο δημοψηφίσμα σημαίνει ναι στη δημοκρατική Ευρώπη. Όταν Κωνσταντίνος Καραμανλής με Ζισκάρ Ντ Εστέν εβαζε Ελλάδα σε Ευρώπη με δάκρυα στα μάτια είπε ότι μπαίνουμε στην Ευρώπη των ίσων . Δεν κάνουμε παιχνίδι με Ευρώπη, διαφυλάσσουμε την ανεξαρτησία της χώρας” συνέχισε ο κ.Καμμένος.

Αναφέρθηκε και στο πόρισμα για το σχέδιο Πυθία σημειώνοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε να φέρει ένα νόμισμα όπως η ασημένια δραχμή και στο ερώτημα αν το όχι είναι άνοιγμα δρόμου στη δραχμή, απάντησε: “Να βγει ο Σαμαράς και ο Θεοδωράκης που κυκλοφορούσαν στις Βρυξέλλες προχθεσινό όπως οι νεκροθάφτες στα νοσοκομεία και να μας πει με ποια διαδικασία μπορεί να βγει χώρα από ευρώ”.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι το ερώτημα δεν είναι ευρώ ή δραχμή, είναι εθνική ανεξαρτησία ή υποταγή στην Ευρώπη του Σόιμπλε, αλλά τόνισε πως εάν πλειοψηφίσει το ναι, “τότε ο ελληνικός λαός θα έχει πάρει τη δική του απόφαση και θα την κάνουμε σεβαστή”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα