Στον αέρα το Eurogroup του Σαββάτου

Στον αέρα το Eurogroup του Σαββάτου
Συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015, στις Βρυξέλλες. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) Eurokinissi

Eν αναμονή απάντησης στο αίτημα της Ελλάδας για ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος

Αβέβαιο παραμένει ακόμη και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου αν τελικώς θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup που είχε προγραμματιστεί για τις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Κορυφαίες ευρωπαϊκές πηγές δηλώνουν άγνοια για το εάν τελικώς θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, μετά την απρόβλεπτη – κατά πολλούς στις Βρυξέλλες – απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το περιεχόμενο της συμφωνίας, την ερχόμενη Κυριακή.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, εάν τελικώς συνεδριάσει το Eurogroup το μεσημέρι του Σαββάτου, πιθανότατα θα προβεί σε αποτίμηση των νέων δεδομένων που δημιούργησαν οι κρισιμότατες αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Μένει να απαντηθεί εάν οι Ευρωπαίοι κάνουν αποδεκτό το αίτημα του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα για ολιγοήμερη παράταση του ελληνικού προγράμματος.

“Αύριο με επιστολή μου θα ζητήσω επισήμως από τους ηγέτες της ΕΕ και τους θεσμούς, ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος, προκειμένου ο ελληνικός λαός να αποφασίσει, ελεύθερος από πιέσεις και εκβιασμούς…”, ανέφερε στο διάγγελμά του για την παράταση ο πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα