Δύο νέοι ύποπτοι για τις επιθέσεις στο Παρίσι αναζητούνται σε Βέλγιο και Γαλλία

default image

Οι αστυνομικές αρχές Βελγίου και Γαλλίας πραγματοποιούν επιχείρηση για τον εντοπισμό δύο ανδρών που φαίνονται να έχουν σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι. Η βελγική αστυνομία δημοσίευσε φωτογραφίες των υπόπτων (pics)

Δύο νέοι ύποπτοι «αναζητούνται αυτή τη στιγμή από τις αστυνομικές αρχές στο Βέλγιο και τη Γαλλία» και πρόκειται για δύο άνδρες που υποβλήθηκαν σε έλεγχο στα ουγγρικά σύνορα και παρουσίασαν πλαστά έγγραφα, ενώ βρίσκονταν με τον βασικό ύποπτο των επιθέσεων που αιματοκύλισαν το Παρίσι, τον Σαλά Αμπντεσλάμ, γνωστοποίησε σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου.

 

Η έρευνα κατέδειξε ότι ο Σαλά Αμπντεσλάμ μετέβη στην Ουγγαρία δύο φορές τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι δύο άνδρες πέρασαν από τα αυστροουγγρικά σύνορα

Την 9η Σεπτεμβρίου υποβλήθηκε σε έλεγχο στα σύνορα της Ουγγαρίας με την Αυστρία ενώ μαζί του ήταν δύο πρόσωπα που έδωσαν πλαστές ταυτότητες στις αρχές, διευκρίνισε σε ένα δελτίο τύπου η εισαγγελία η οποία αναμένεται να εκδώσει μια πιο λεπτομερή ανακοίνωση απευθύνοντας έκκληση για πληροφορίες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ύποπτος κλειδί στην υπόθεση πραγματοποίησε αρκετές μετακινήσεις στα σύνορα Αυστρίας και Ουγγαρίας χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες με τα ονόματα Σαμίρ Μπουζίντ και Σουφιάν Καγιάλ.

Οι άνδρες είναι επικίνδυνοι και οπλισμένοι

Κατά πάσα πιθανότατα οι δύο δράστες φέρουν όπλα, ανακοινώνει η αστυνομία που ζητά από όποιον γνωρίζει κάτι σχετικά να επικοινωνήσει με τις αρχές. Ένας από αυτούς με την πλαστή ταυτότητα νοίκιασε σπίτι στις 26 Νοεμβρίου στην κοινότητα Auvelais, της βελγικής πόλης Sambreville. Επίσης, μια πλαστή ταυτότητα με το όνομα Σαμίρ Μπουζίντ χρησιμοποιήθηκε στις 17 Νοέμβρη σε ένα κατάστημα αποστολής συναλλάγματος κοντά στις Βρυξέλλες. Από εκεί μεταφέρθηκαν 750€ στην Χασνα Αιτμπουλανχέν, εξαδέρφη του Αμντεχαμίντ Αμπαούν, φερόμενου ως εγκέφαλου της όλης επιχείρησης των τρομοκρατών στο Παρίσι και ο οποίος έπεσε νεκρός λίγες μέρες αργότερα στο Σαν Ντενί. Ο άνδρας καταγράφτηκε από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος, ενώ τα στιγμιότυπα δίνει στη δημοσιότητα η βελγική αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ/ 20minutes

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα