Αθήνα κατά Σόιμπλε, ενώ οι Βρυξέλλες βλέπουν συμφωνία

Αθήνα κατά Σόιμπλε, ενώ οι Βρυξέλλες βλέπουν συμφωνία
Συνεδρίαση του Eurogroup, Βρυξελλες, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/The European Union) Eurokinissi

Με δήλωση στο ΑΠΕ, αξιωματούχος της κυβέρνησης προειδοποιεί ότι αν δεν αλλάξει η γερμανική στάση, δεν θα υπάρξει λύση στο Eurogroup. Σίγουρος για συμφωνία, δήλωσε στο News24/7 Ευρωπαίος αξιωματούχος

Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση στο «παρά ένα» του Eurogroup, ανοίγοντας νέα μέτωπα με τον υπουργό Οικονομικών του Βερολίνου Βόλφγκαγκ Σόιμπλε και προαναγγέλλοντας για άλλη μία φορά ότι δεν θα διστάσει να οδηγήσει την υπόθεση της συμφωνίας σε έκτακτη σύνοδο ηγετών της ευρωζώνης.

 Οι προθέσεις της κυβέρνησης έγιναν ξεκάθαρες μέσω τηλεγραφήματος του ΑΠΕ : Αξιωματούχος της κυβέρνησης που βρίσκεται «κοντά στην διαπραγμάτευση»,όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων,εμφανίζεται να δηλώνει : «Είμαστε πολύ μακριά από την εξεύρεση λύσης στο αυριανό Eurogroup, με δεδομένο ότι η Γερμανία δεν έχει κάνει κανένα βήμα προόδου. Αν δεν υπάρξει κάποια θετική κίνηση τις επόμενες ώρες ή κατά τη διάρκεια του Eurogroup από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τότε φαίνεται ότι την «καυτή πατάτα» θα αναγκαστεί να την πάρει στα χέρια της η κ. Μέρκελ».

Ωστόσο, πριν από λίγο , Ευρωπαίος αξιωματούχος , απαντώντας σε  ερώτηση του News24/7 σχετικά με τις «διαρροές» από κυβερνητικής πλευράς , δήλωσε επί λέξει ότι είναι σίγουρος ότι «θα υπάρξει συμφωνία αύριο στο Eurogroup».

Είχε προηγηθεί δήλωση ου κυβερνητικού εκπροσώπου  Δημ Τζανακόπουλου, χθες το βράδυ στο Ραδιόφωνο 24/7, ιδιαίτερα επικριτική για τον κ. Σόιμπλε, ο οποίος προηγουμένως είχε φτάσει να επιπλήξει τον κ. Τσίπρα με το επιχείρημα ότι …τηλεφωνεί συχνά στην καγκελάριο Μέρκελ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα