Boeing 777: Το αεροσκάφος που ήταν συνώνυμο της ασφάλειας

default image

Ρεκόρ στην ασφάλεια κατέχει ο τύπος αεροσκάφους Boeing 777. Γιατί το προτιμούν οι αεροπορικές εταιρείες

To Boeing 777, των Μαλαισιανών αερογραμμών, που εξαφανίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, είναι ένα από τα ασφαλέστερα και πιο δημοφιλή αεροσκάφη στον κόσμο.

Όπως αναφέρει το AP, το συγκεκριμένο Τζετ, βοήθησε στη σύνδεση πόλεων σε όλο τον κόσμο, με πτήσεις 16 ωρών, ενώ κατέχει και ένα εκπληκτικό ρεκόρ.

Μόλις μία φορά σε 19 χρόνια, υπήρξε κάποιο δυστύχημα, τον περασμένο Ιούλιο, όταν ένα αεροσκάφος των Ασιατικών Αερογραμμών, συνετρίβη κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο Σαν Φρανσίσκο. Τρεις από τους 307 επιβαίνοντες, είχαν τότε χάσει τη ζωή τους.

Οι αεροπορικές εταιρείες προτιμούν το συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους, καθώς έχει δυο γιγαντιαίες μηχανές, κάτι που του επιτρέπει να διανύει πολύ μακρινές αποστάσεις.

Με το να έχει δύο πολύ μεγάλες, αντί για τέσσερις μηχανές, το καθιστούν και ποιο οικονομική επιλογή. Εκτός από το δυστύχημα στο Σαν Φρανσίσκο, το μόνο περιστατικό που μπορεί να αναφερθεί είναι αυτό του Ιανουαρίου του 2008, όταν αεροσκάφος της British Airways, βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης στο Χίθροου, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Οι Μαλαισιανές αερογραμμές, είχαν ένα ακόμα περιστατικό τον Αύγουστο του 2005 όταν ένα 777 που είχε ξεκινήσει από το Περθ, της Αυστραλίας με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ, ξαφνικά ανέβηκε 915 μέτρα, εξαιτίας προβλήματος στον αυτόματο πιλότο. Ο πιλότος του αεροσκάφους κατάφερε να το προσγειώσει χωρίς προβλήματα.

Το Boeing 777, μπορεί να διανύει 7,250 μίλια, χωρίς στάση και έχει δυο μηχανές Rolls-Royce, που επιτρέπει στο αεροσκάφος να τρέχει με ταχύτητα 1000 kph.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος μάλιστα, θα μπορούσε να πετάξει για τρεις ολόκληρες ώρες με μία μόνο μηχανή, σε περίπτωση βλάβης.

Το τζετ ζυγίζει 143 τόνους, έχει μεγάλη χωρητικότητα και μπορεί να μεταφέρει 155 τόνους.

Η Boeing, έχει παραδώσει 1.030 αεροσκάφη από το 1995, όταν πέταξε το πρώτο με την United Airlines, και σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα ακόμα μεγαλύτερο αεροσκάφος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα