Επεισοδιακή προσγείωση αεροσκάφους στη Ρόδο

Επεισοδιακή προσγείωση αεροσκάφους στη Ρόδο

Περιπετειώδης ήταν η προσγείωση ενός μικρού αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Ρόδου, καθώς λόγω του ισχυρού ανέμου, βγήκε εκτός πορείας (vid+pics)

Μεγάλη λαχτάρα πέρασαν το πρωί της Δευτέρας (02/02) οι επιβάτες πτήσης της Sky Express, που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Ηράκλειο της Κρήτης στη Ρόδο.

Το κακό έγινε κατά τη διαδικασία προσγείωσης του μικρού αεροσκάφους στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου. Το αεροσκάφος ακούμπησε απότομα στο έδαφος με αποτέλεσμα να σπάσει το ένα από τα δύο λάστιχα και να βγει εκτός πορείας.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για ισχυρή ριπή ανέμου που “χτύπησε” το αεροσκάφος εκείνη την ώρα και είχε ως αποτέλεσμα να του δώσει κλίση προς την θάλασσα. Ευτυχώς, ακινητοποιήθηκε στην άκρη του διαδρόμου.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του αεροδρομίου αμέσως έσπευσε και έριξε, για προληπτικούς λόγους, αφρό ενώ κανείς από τους 16 επιβάτες και το πλήρωμα δεν υπέστη το παραμικρό. Το αεροδρόμιο του νησιού έμεινε κλειστό για περίπου δύο ώρες, μέχρι να απομακρυνθεί από τον κεντρικό διάδρομο το συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους πάγιους κανονισμούς, ο πύργος ελέγχου είχε ενημερώσει ότι δεν συνιστάται διαδικασία προσγείωσης με αυτά τα καιρικά δεδομένα, ωστόσο ο κυβερνήτης αποφάσισε να το προσγειώσει με δική του ευθύνη.

 

Πληροφορίες από rodiaki.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα