Αυτή είναι η νέα Skoda Fabia που θα κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι

Αυτή είναι η νέα Skoda Fabia που θα κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι

Η 3η γενιά της Fabia είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της Skoda που ενσωματώνει πλήρως τα στιλιστικά στοιχεία που έχουμε δει στο Vision C Concept, ένα πειραματικό μοντέλο με αριστοκρατική στόφα.

Δεν είναι μόνο οι εκλεπτυσμένη αναλογίες που δίνουν στη νέα Fabia  (το αυτοκίνητο είναι 90 mm ​​φαρδύτερο) μια δυναμική εικόνα. Είναι και όλες εκείνες οι λεπτομέρειες που καθορίζουν αυτή την εικόνα. Όπως για παράδειγμα οι ανανεωμένοι προβολείς, η νέα μάσκα κλπ.

Το βάρος του αυτοκινήτου, το οποίο έχει ενσωματώσει πολλά από τα στιλιστικά χαρακτηριστικά που συναντάμε στη νέα Octavia αλλά και το Rapid,  έχει μειωθεί κατά 65 κιλά, και πλέον, η βασική έκδοση της Fabia δεν θα ξεπερνά τα 980 κιλά.

 

Η Skoda δεν έχει δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την καμπίνα της Fabia. Αυτό το οποίο γνωρίζουμε είναι ότι ο εσωτερικός χώρος έχει αυξηθεί ενώ ο όγκος του χώρου αποσκευών είναι τώρα ο μεγαλύτερος στην κατηγορία του.

Η Skoda είχε ήδη αποκαλύψει ότι οι κινητήρα που εξοπλίζουν τη νέα Fabia, παρουσιάζουν 17% αύξηση της απόδοσής τους σε όλους τους τομείς. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, οι μονάδες προέρχονται από το ανανεωμένο VW Polo.

Η γκάμα περιλαμβάνει δύο τρικύλινδρα μοτέρ βενζίνης 1.0 MPI απόδοσης 60 ίππων και 95 Nm, ή 75 ίππων και 95 Nm. Θα υπάρχουν επίσης δύο υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις 1.2 TSI με 90 ή 110 hp.

Στους diesel, ο νέος 3κύλινδρος 1,4 λίτρων, με άμεσο ψεκασμό και αλουμινένια κεφαλή θα έχει τον πρώτο ρόλο, με την απόδοσή του ανάλογα με την έκδοση να είναι από 75 έως 105 ίππους, ενώ όσον αφορά τα κιβώτια ταχυτήτων θα είναι διαθέσιμα τόσο τα χειροκίνητα, όσο και αυτόματα DSG.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα