Ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό. Μικροεπεισόδια στην Κλαυθμώνος και στην πλατεία Συντάγματος

Ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό. Μικροεπεισόδια στην Κλαυθμώνος και στην πλατεία Συντάγματος

Ημέρα απεργίας η Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου και περίπου 25.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με το ασφαλιστικό (pics+vids)

Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή να ξεπερνά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους 10.000 διαδηλωτές. Συνδικάτα, φοιτητές και παρατάξεις βάδισαν από την πλατεία Κλαυθμώνος προς το Σύνταγμα, ενώ δεν έλειψαν μικρής έντασης επεισόδια ανάμεσα σε αναρχικούς και δυνάμεις των ΜΑΤ. Νωρίτερα, μαζική ήταν και η παρουσία του ΠΑΜΕ που διοργάνωσε ξεχωριστή πορεία από την Ομόνοια, στην οποία συμμετείχαν περί τους 10.000 απεργούς.

Στις 10.00 το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ, παρουσία στελεχών του ΚΚΕ, αλλά και του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Η διαδηλωτές προχώρησαν προς το Σύνταγμα συντεταγμένα, ενώ η μεθοδική περιφρούρηση των μελών του ΠΑΜΕ μερίμνησε ώστε να μην προκύψουν επεισόδια.

Δείτε δηλώσεις του γγ του ΚΚΕ από την πλατεία Ομονοίας:

Λίγο μετά τις 11.00 ξεκίνησε και η πορεία που διοργάνωσε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος, μαζί με την ΑΔΕΔΥ. Ενώ η κεφαλή της πορείας πλησίαζε στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, ομάδα αναρχικών εκτόξευσε μολότοφ προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος, από όπου είχε ξεκινήσει η διαδήλωση.

Διακριτή ήταν και η παρουσία στην πορεία της ΛΑ.Ε., αλλά και του ΕΠΑΜ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

Ανάμεσα στους διαδηλωτές ξεχώρισε το μπλοκ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραπληγικών, το οποίο και συμμετείχε στη διαμαρτυρία. Το πανό των διαδηλωτών του συγκεκριμένου γκρουπ ήταν και το μόνο στο οποίο επετράπη η ανεμπόδιστη διέλευση από τις δυνάμεις της αστυνομίας.


Σε ό, τι αφορά στα επεισόδια ήταν μικρής έκτασης, ενώ περιορισμένη ένταση προκλήθηκε και μπροστά από τη Βουλή, όταν από την πλευρά των αναρχικών εκτοξεύτηκαν μολότοφ και μικροαντικείμενα που ευτυχώς δεν πήραν πιο μεγάλες διαστάσεις.

Η πορεία ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ολοκληρώθηκε, με τους διαδηλωτές να διαλύονται προς την Ομόνοια. Οι εκτιμήσεις μέχρι αυτή την ώρα κάνουν λόγο για συνολικά 25.000 διαδηλωτές και στις δύο πορείες που διεξήχθησαν το πρωί της Πέμπτης. Διαδηλώσεις έλαβαν χώρα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα