Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα συναντηθεί ο Καμμένος

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα συναντηθεί ο Καμμένος
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ// Eurokinissi

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά τον "πόλεμο" που έχει ξεσπάσει μεταξύ Εκκλησίας και Νίκου Φίλη θα συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το θέμα των θρησκευτικών

Επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμο είχε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν απόψεις για το θέμα των θρησκευτικών, ενώ θα έχουν και κατ’ ιδίαν συνάντηση, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, πριν την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα της Παιδείας, που θα διεξαχθεί μάλιστα σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Η επαφή αυτή γίνεται μετά τον “πόλεμο” που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ιερώνυμου και Φίλη με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου στον τηλεοπτικό σταθμό kontra, για τη στάση της εκκλησίας κατά τη διάρκεια της χούντας και της κατοχής με τις οποίες άφησε αιχμές πως δεν ήταν υπέρμαχη των δημοκρατικών ελευθεριών, αλλά και τις προθέσεις του Υπουργού για ριζικές αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών μετατρέποντάς το σε θρησκειολογία, δηλαδή γνώση για όλες τις θρησκείες και όχι μόνο για την Ορθοδοξία.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν πάρει δημόσια αποστάσεις από αυτές τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη και έχουν ταχθεί υπέρ των απόψεων της Εκκλησίας για το μάθημα των Θρησκευτικών, κάτι που αναμένεται να επαναλάβει ο Πάνος Καμμένος στον Αρχιεπίσκοπο.

Ενδεικτική του κλίματος είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η νεολαία των ΑΝΕΛ και με την οποία εξαπολύει επίθεση στο Νίκο Φίλη και τον προτρέπει να ακούει αυτά που λέει ο Αρχιεπίσκοπος. “Όσο επιμένει ο κ. Υπουργός Παιδείας, βασισμένος σε προσωπικές εμμονές, ιδεοληψίες και στείρες προκαταλήψεις, στην αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών, τόσο θα του υπενθυμίζουμε το ρόλο του να υπηρετεί και να σέβεται τη βούληση των Ελλήνων πολιτών” ανάφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα