Ο Ν. Ξυδάκης απαντά στο Ραδιόφωνο 24/7, γιατί το σίκουελ του Mamma Mia δεν θα γυριστεί στην Ελλάδα

Ο Ν. Ξυδάκης απαντά στο Ραδιόφωνο 24/7, γιατί το σίκουελ του Mamma Mia δεν θα γυριστεί στην Ελλάδα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τέως αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού ανέφερε στο Ραδιόφωνο 24/7 ότι έθεσε ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών σχετικά με την αδυναμία προσέλκυσης ξένων κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρώην αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στην εκπομπή ” Πεζοί στον αέραμε την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη και τη Φωτεινή Λαμπρίδη, στο Ραδιόφωνο 24/7 απάντησε στο ερώτημα «γιατί οι ξένοι παραγωγοί δεν επιλέγουν πλέον την Ελλάδα για τα γυρίσματα μεγάλων παραγωγών»

Αφορμή για την ερώτηση στάθηκε το γεγονός ότι σύντομα ξεκινούν τα γυρίσματα για το σίκουελ του επιτυχημένου μιούζικαλ με τίτλο “Mamma Mia: Here We Go Again”. Η πρώτη εκδοχή της ταινίας γυρίστηκε στηνΣκόπελο αποφέροντας τεράστια έσοδα και διαφήμιση στην Ελλάδα. Τώρα όμως οι παραγωγοί πάνε Κροατία.

«Κατέθεσα σχετικό ερώτημα στον υπουργό Οικονομικών τον Απρίλιο με θέμα “Φορολογικές ελαφρύνσεις (tax rebate) για ξένες κινηµατογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα”. Είχα αναφέρει μάλιστα ως παράδειγμα την συγκεκριμένη ταινία» είπε ο κ. Ξυδάκης. «Η απάντηση στο ερώτημά σας είναι ότι η ξένοι δεν έρχονται εξαιτίας της έλλειψης φορολογικών και οικονοµικών κινήτρων. Επίσης δεν υπάρχουν ανταγωνιστικές συνθήκες παραγωγής εξαιτίας γραφειοκρατικών εµποδίων».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο υπουργός Οικονομικών εξετάζει την υπόθεση και αναμένεται να απαντήσει άμεσα για τις ενέργειες που θα αλλάξουν το τοπίο προς όφελος της προσέλκυσης ξένων παραγωγών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα