Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν παρέχουμε καμία συναίνεση στη ‘μετριότητα’

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν παρέχουμε καμία συναίνεση στη ‘μετριότητα’

Επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. "Θα δημιουργηθεί σύντομα άλλη πολιτική συναίνεση" προβλέπει ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Όχι στην πρόταση του πρωθυπουργού για συναίνεση των πολιτικών κομμάτων είπε από το βήμα της συζήτησης του προϋπολογισμού ο Κυριάκος Μητσοτάκης συντασσόμενος με τους υπόλοιπους υποψήφιους προέδρους του κόμματος που αρνούνται κάθε συζήτηση με το κυβερνών κόμμα.

«Συναίνεση στη μετριότητα που ζητάτε δεν πρόκειται υπάρξει» τόνισε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά ότι αν εκλεγεί στην ηγεσία της ΝΔ θα κλείσει κάθε συζήτηση περί συνεννόησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε, όμως, και τη βεβαιότητά του ότι σύντομα θα δημιουργηθεί νέα πλειοψηφία στη χώρα. «Θα δημιουργηθεί σύντομα άλλη συναίνεση για να χτίσουμε Ελλάδα συναίνεσης και αξιοκρατίας αλλά εσείς δεν θα έχετε θέση σε αυτή» είπε προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στρεφόμενος ουσιαστικά στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε όμως και τις καταγγελίες του κατά της κυβέρνησης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υποστηρίζοντας ότι χάθηκαν 20 δισ. ευρώ. Αντέκρουσε μάλιστα το επιχείρημα του πρωθυπουργού περί επιτυχούς διαδικασίας καθώς το ελληνικό δημόσιο χρειάστηκε τελικά να δανειστεί μόλις 5,7 δισ. ευρώ για τις ανάγκες των τραπεζών και όχι 25 όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.  «Μιλάτε σοβαρά; η αξία μετοχών που κατείχε το ΤΧΣ ήταν 20 δισ. ευρώ τον Ιούνιο 2012 και ώρα είναι μηδέν» είπε στην κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκη και υποστήριξε ότι η ευθύνη βαρύνει τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα