Τρίμηνη παράταση στην Εξεταστική για τα σκάνδαλα στην Υγεία

Τρίμηνη παράταση στην Εξεταστική για τα σκάνδαλα στην Υγεία
Discussion on bill for legal recognition of gender identity in parliament, in Athens, Greece on Oct. 9, 2017 / , 9 , 2017. Alexandros Michailidis / SOOC

Θα ζητηθεί από την Ολομέλεια της Βουλής παράταση εργασιών μέχρι τις 21 Ιανουαρίου. Διαμαρτυρία της ΝΔ για «κωλυσιεργία» στην εξέταση της υπόθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ

Νέα τρίμηνη παράταση των εργασιών της αυτή τη φορά μέχρι της 21 Ιανουαρίου του 2018 ζητά η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας. 

Η Εξεταστική Επιτροπή, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο προεδρεύων Θανάσης Παπαχριστόπουλος (απουσίαζε λόγω ασθενείας ο πρόεδρος Αντώνης Μπαλωμενάκης) θα ζητήσει από την Ολομέλεια να παραταθούν για τρεις μήνες οι εργασίες της που έληγαν κανονικά στις 21 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής έχει διερευνήσει μέχρι στιγμής το σκάνδαλο του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και τις υπερτιμημένες διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις και απομένουν πλέον να εξεταστούν τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ, της υπερτιμολόγησης των φαρμάκων και των προμηθειών. Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε, πέραν της τρίμηνης παράτασης, η επιτροπή να συνεδριάζει πλέον τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Πάντως η ΝΔ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της, μέσω του βουλευτή Νότη Μηταράκη, για το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εξεταστεί η δικογραφία που αφορά τον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο κ. Μηταράκης καταλόγισε, μάλιστα, στην συμπολίτευση ότι ουσιαστικά κωλυσιεργεί γιατί γνωρίζει ότι «δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό» εναντίον του κ. Γεωργιάδη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα