Ουδέποτε τάχθηκα υπέρ της πιστής εφαρμογής των Μνημονίων δηλώνει ο Μάρδας

Ουδέποτε τάχθηκα υπέρ της πιστής εφαρμογής των Μνημονίων δηλώνει ο Μάρδας
ΑΘΗΝ Α-ΒΟΥΛΗ-Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου «Κύρωση της από 20 Απριλίου 2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος»// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ.(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Δεν θα γίνω «μνημονιακός» μετά από τόσα χρόνια είπε και έκανε λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεών του περί «τρεναρίσματος» της εφαρμογής του Μνημονίου από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις διαμαρτυρίας του περί «τρενάρισματος» μέτρων του Μνημονίου από τις προηγούμενες κυβερνήσεις επιχείρησε να διασκεδάσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτριος Μάρδας λέγοντας ότι δεν αναφερόταν σε μνημονιακά μέτρα λιτότητας αλλά στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και στην προσέλκυση επενδύσεων.

«Αν βρείτε πουθενά ότι διαμαρτυρήθηκα για το ότι δεν εφαρμόστηκαν κατά γράμμα οι προβλέψεις του Μνημονίου τότε θα παραιτηθώ» είπε ο κ. Μάρδας και σημείωσε ότι ουδέποτε τάχθηκε υπέρ της κατά γράμμα εφαρμογής των Μνημονίων. «Εδώ και δέκα χρόνια ασκώ κριτική κατά όσων έχετε κάνει. Δεν είναι δυνατόν σήμερα να εμφανίζομαι Μνημονιακός» τόνισε αναφερόμενος στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τους κατηγόρησε ότι δεν «τρέναραν» καθόλου την  εφαρμογή του Μνημονίου ως προς την πολιτική λιτότητας και τις περικοπές που προκάλεσε μείωση 25% του ΑΕΠ μέσα σε πέντε χρόνια.

Ο κ. Μάρδας αντέτεινε, όμως, ότι τα λόγια του αφορούσαν στο «τρενάρισμα» κάποιων συγκεκριμένων μέτρων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι αναφερόταν στην ανάγκη εφαρμογής μέτρων άλλου χαρακτήρα που αφορούν κυρίως τις ιδιωτικοποιήσεις και την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Χαρακτήρισε μάλιστα «δωροποιήσεις» τις ιδιωτικοποιήσεις που επιχείρησε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και παρέπεμψε σε δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde που καυτηριάζει όπως είπε το χαμηλό τίμημα της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού από την κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα