Οι εγκληματίες χάκερ και άλλα παραμύθια

Οι εγκληματίες χάκερ και άλλα παραμύθια

Οι μεγαλύτεροι μύθοι γύρω από το κυβερνοέγκλημα πάνε πολύ μακρύτερα από το hacking και τους ιούς. Εσείς πόσους πιστεύετε;

Στις ταινίες του Χόλιγουντ ο «χάκερ» που πληκτρολογεί με ρυθμό 100 λέξεις το λεπτό και τα τεράστια γράμματα ACCESS GRANTED που γεμίζουν την οθόνη του είναι κλισέ εξίσου γελοίο με τις ωρολογιακές βόμβες που έχουν τεράστια κόκκινα ψηφία που μετρούν το χρόνο αντίστροφα.

Γενικά, η άποψη του κοινού για το κυβερνοέγκλημα (όπως έχει επικρατήσει να ονομάζονται οι παράνομες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν παραβίαση συστημάτων και κλοπή ή καταστροφή δεδομένων με τη χρήση υπολογιστή) και τους χάκερς είναι μάλλον διαστρεβλωμένη αφού η μόνη πληροφόρηση που έχουν είναι από ΜΜΕ, που τις περισσότερες φορές δεν ξέρουν τι γράφουν, και από τηλεοπτικές σειρές τύπου CSI που απλοποιούν τα πάντα.

Ας διαλύσουμε έναν-έναν τους μύθους

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΚΛΟΠΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Όχι ακριβώς. Μπορεί να μην σας κλέψουν το παραμικρό δεδομένο, αλλά παρόλα αυτά να σας αδειάσουν το σπίτι. Είναι όταν καταχαρούμενοι διαδίδουμε στα social media ότι φεύγουμε διακοπές ή τριήμερο και εκείνοι που παρακολουθούν τη σελίδα μας ξέρουν πότε θα απουσιάσουμε. Έγκλημα με τη βοήθεια υπολογιστή, σωστά;

ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ DOWNLOAD

Κανείς δεν μπορεί. Καταρχάς τα σχετικά sites που «φιλοξενούν» τα torrents που οδηγούν στις ταινίες, τις σειρές και τη μουσική που κατεβάζουμε παράνομα έχουν εναλλακτικές διευθύνσεις και ακόμα και αν μπλοκαριστούν από τις αρχές είναι προσβάσιμα μέσω proxy servers που παρακάμπτουν την απαγόρευση. Επιπλέον, κάθε τέτοιο site έχει «καθρέφτη», μια άλλη διεύθυνση όπου φιλοξενείται ένα ακριβές αντίγραφό του. Καλή τύχη σε όποιον προσπαθήσει να τους κλείσει όλους.

 

ΤΟ ANTIVIRUS ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Κάθε πρόγραμμα κατά των ιών στηρίζεται στην ενημέρωσή του. Καθημερινά κατεβάζει τον κατάλογο των νέων ιών και ελέγχει το σύστημά σας για νέες απειλές. Όμως οι δημιουργοί κακόβουλου λογισμικού απελευθερώνουν ιούς που έχουν διάρκεια ζωής έως και μίας ώρας. Δηλαδή μολύνεσαι, γίνεσαι θύμα στις ορέξεις τους και τις περισσότερες φορές δεν το καταλαβαίνεις καν. Πώς αμύνεσαι; Δεν ανοίγεις mail από άγνωστο ή παράξενο αποστολέα, δεν επισκέπτεσαι ύποπτα sites.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου.

 

Πηγή: fortunegreece.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα