Κράνος με υαλοκαθαριστήρα. Δείχνει αστείο, κάνει δουλειά, αλλά…

Κράνος με υαλοκαθαριστήρα. Δείχνει αστείο, κάνει δουλειά, αλλά…

Η πρώτη αντίδραση, βλέποντας ένα κράνος μοτοσικλετιστή με υαλοκαθαριστήρα, είναι να βάλεις τα γέλια. Όμως, όπως δείχνει και το βίντεο, φαίνεται να κάνει τη δουλειά του (Vid)

Αρκετοί οδηγοί μοτοσικλέτας αποφεύγουν να οδηγούν στη βροχή. Ένας λόγος -όχι βεβαίως ο μοναδικός- είναι ότι οι σταγόνες της βροχής στο κράνος, τους δυσκολεύουν να δουν όλα συμβαίνουν στο δρόμο.

Άλλοι πάλι, που κινούνται στη βροχή με μοτοσικλέτα, επιταχύνουν απότομα προκειμένου να καθαρίσει το κράνος, αλλά αυτή μέθοδος είναι αρκετά επικίνδυνη στην περίπτωση που χρειαστεί να κάνουν ένα απότομο φρενάρισμα.

Άλλοι πάλι, χρησιμοποιούν διάφορα ειδικά προϊόντα, που κάνουν τις σταγόνες να ρέουν ποιό εύκολα από τη ζελατίνα, ενώ άλλοι καθαρίσουν το εμπρός μέρος του κράνους με τα γάντια τους.

 

Ωστόσο, κάποιοι πατεντιάρηδες, φαίνεται να έχουν πάει το θέμα ένα βήμα παραπέρα. Έχουν τοποθετήσει στο επάνω μέρος του κράνους ένα μηχανισμό ο οποίος λειτουργεί με μπαταρία και, σχεδόν κάθε δύο δευτερόλεπτα ενεργοποιείται κινώντας έναν υαλοκαθαριστήρα που καθαρίζει τη ζελατίνα του κράνους από τα νερά.

Βεβαίως, αυτή η λύση έχει και τα μεονεκτήματά της. Ένα από αυτά, είναι ο θόρυβος που φτάνει στα αυτιά του μοτοσικλετιστή. Το δεύτερο αφορά στο γεγονός ότι αλλάζει η αεροδυναμική με ένα τέτοιο μηχανισμό στο επάνω μέρος του κράνους. Και το τρίτο, και πιο σοβαρό μειονέκτημα, έχει να κάνει με τα επίπεδα ασφάλειας σε περίπτωση ατυχήματος, Μάλιστα, είναι πολλοί εκείνοι που υποστηρίζουν ότι με έναν τέτοιο μηχανισμό στο επάνω μέρος, αν ο αναβάτης, σε περίπτωση ατυχήματος, χτυπήσει με το κράνος του, τότε είναι πολύ πιθανόν να σκοτωθεί. 

Πάντως, κάποιες εταιρίες κατασκευής κρανών φαίνεται να πείσθηκαν, προκειμένου να έχουν έτοιμες τις υποδοχές για την τοποθέτηση υαλοκαθαριστήρων στα κράνη που κατασκευάζουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα