6+1 νέα χαρακτηριστικά του iOS, για να παίζεις το iPhone στα δάχτυλα

6+1 νέα χαρακτηριστικά του iOS, για να παίζεις το iPhone στα δάχτυλα

Εκτός από το ανασχεδιασμένο περιβάλλον χρήσης, η έκδοση 10 του λειτουργικού συστήματος της Apple ενσωματώνει και αρκετές νέες δυνατότητες

H νέα έκδοση του iOS, του λειτουργικού συστήματος για τις φορητές συσκευές της Apple, είναι διαθέσιμη για κατέβασμα σε όλα τα υποστηριζόμενα iPhone, iPad και iPod touch. Εκτός από το ανασχεδιασμένο περιβάλλον χρήσης, περιλαμβάνει και αρκετές νέες ή βελτιωμένες λειτουργίες.

Το iOS 10 είναι ήδη εγκατεστημένο στα iPhone 7 και 7 Plus. Παράλληλα, η αναβάθμιση παρέχεται δωρεάν σε όλους τους κατόχους προηγούμενων, υποστηριζόμενων μοντέλων. Γίνεται και Over the Air, δηλαδή ασύρματα μέσω WiFi, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερα πολύς ελεύθερος χώρος στη συσκευή -κάτι που είχε δυσκολέψει αρκετούς χρήστες σε προηγούμενες αναβαθμίσεις.

Η ενεργοποίηση της εγκατάστασης ξεκινά μέσα από τις Ρυθμίσεις, ακολουθώντας τις επιλογές Γενικά-Ενημέρωση λογισμικού, όπου πιθανότατα θα έχει εμφανιστεί σχετική ειδοποίηση. Δυνατότητα αναβάθμισης στο iOS 10 έχουν τα iPhone από το 5 και μετά, το iPhone SE, τα iPad τέταρτης γενιάς, τα iPad Air, iPad Pro και iPad mini από το 2 και μετά, όπως και το iPod touch έκτη γενιάς.

Σκαλίζοντας τη νέα έκδοση του iOS, αυτά είναι κάποια από τα νέα χαρακτηριστικά που πιθανότατα έχουν μεγαλύτερη επίδραση στην καθημερινή επαφή με τη συσκευή:

-Περισσότερα Widgets έρχονται να κάνουν πιο γρήγορη και εύκολη την πρόσβαση στην πληροφορία. Είτε σύροντας το δάκτυλό αριστερά στην κεντρική οθόνη κλειδώματος, είτε αξιοποιώντας τη λειτουργία 3D Touch, πιέζοντας το εικονίδιο ενός app, παρέχεται άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες για τα επόμενα ραντεβού, τον καιρό, τις σημαντικότερες ειδήσεις κ.α.

-Οι Χάρτες επανασχεδιάστηκαν και έγιναν απλούστεροι στη χρήση. Τα νέα, μεγαλύτερα εικονίδια επιλογών πλοήγησης υπόσχονται να κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα και γρήγορα, ειδικά όταν βιαζόμαστε να βρούμε την πιο σύντομη διαδρομή.

-Μια νέα native εφαρμογή έχει σκοπό να παίξει κεντρικό ρόλο στη διαχείριση του έξυπνου σπιτιού. Το app Home έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει ενοποιημένο έλεγχο συσκευών και οικιακών αξεσουάρ που ακολουθούν τις προδιαγραφές της Apple.

-Η λειτουργία Memories αναγνωρίζει φωτογραφίες και βίντεο που τραβήχτηκαν μαζί και φτιάχνει προσωπικές συλλογές κινούμενων εικόνων με δημιουργικό τρόπο.

-Το ξεκλείδωμα της συσκευής γίνεται πλέον πιέζοντας το κεντρικό πλήκτρο, είτε αναγνωρίζοντας απευθείας το Touch ID, είτε εισάγοντας το Passcode.

-Νέες συλλογές με emojis και αυτοκόλλητα (που μεγαλώνουν) ζωντανεύουν τις γραπτές συνομιλίες στο Messages app. Ειδικά το δωρεάν πακέτο με τον Super Mario δίνει άλλο χρώμα στα μηνύματα.

-Ζήτησε από τη Siri (για την ώρα στα αγγλικά) να σε βγάλει μια selfie και θα ενεργοποιηθεί η μπροστινή κάμερα της συσκευής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα