Εκπνέει η… εκεχειρία του ΠΑΣΟΚ προς το Μαξίμου

Εκπνέει η… εκεχειρία του ΠΑΣΟΚ προς το Μαξίμου
Συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2014 στην Βουλή το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Διορθωτικές κινήσεις στις αδικίες που αφορούν στα φορολογικά ζητήματα ζητά το ΠΑΣΟΚ. Βγαίνουν ξανά τα ξίφη από τις θήκες

Με το όπλο παρα πόδας παραμένουν οι βουλευτες του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να “χτυπήσουν” στην περίπτωση που δεν υπάρξουν αμεσα διορθωτικές κινήσεις γύρω απο τις αδικίες που αφορούν κυρίως στα φορολογικά ζητήματα.

Του Γιάννη Πιτταρά

Στη Χαριλάου Τρικουπη εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην αφήσουν ουτε μια ημερα να παει χαμένη και επιδιώκουν μέχρι τη ΔΕΘ να έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις στα θεματα που δημιούργησαν χειριστές εντυπώσεις εν μεσω θερους στους φορολογουμένους.

Ισως όχι τυχαία, ενοψει και της νεας διαπραγμάτευσης με την τροικα, το ΠΑΣΟΚ προβάλει την ανάγκη καταρχήν της αναγνώρισης των θυσιών των πολιτών εκ μέρους των δανειστών και εν συνεχεία, την αποδοχή των προτάσεων που έχουν να κανουν είτε με τη νεα ρύθμιση για 100 δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, είτε τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Ευάγγελος Βενιζελος θέλει να ειναι αυτός που θα εχει το προβάδισμα, θέτοντας και το χρονοδιάγραμμα του σχεδίου απεγκλωβισμού απο την τροικα, που προσδιορίζει χρονικά, μετα την επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους.

Καθοριστικό ρόλο για την σταση του ΠΑΣΟΚ απο εδω και στο εξής θα παίξουν και οι διεργασίες στην κεντροαριστερά, εκει όπου το “πρασινο” στρατόπεδο επιδιώκει να εχει εναν ηγεμονικο ρόλο.

Ήδη οι βουλευτες του δηλώνουν έτοιμοι μετα τη άτυπη “εκεχειρια” λογω 15αυγουστου, να βγάλουν ξανά τα ξίφη απο τις θήκες και να αναδείξουν ζητήματα όπως τη διαφωνία τους σε πιθανές αλλαγες στα ορια ηλικίας και το ύψος των συντάξεων, το ενδεχόμενο νέων περικοπών μεσω του νέου μισθολογίου του δημοσίου τομέα, καθώς και την επαναδιαπραγμάτευση του αριθμού των απολύσεων.

Ο σχεδιασμός της Χαριλάου Τρικουπη εχει ως απώτερο στόχο την ΔΕΘ όπου ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει τον οδικό χάρη για την έξοδο απο την κριση και τις προτεραιότητες για την απασχόληση και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα