Γκουαλτιέρι: Δεν μπορώ να καταλάβω το ΔΝΤ

Γκουαλτιέρι: Δεν μπορώ να καταλάβω το ΔΝΤ

Την ανησυχία της Ομάδας Εργασίας του Ευρωκοινοβουλίου που παρακολουθεί το ελληνικό πρόγραμμα εξέφρασε ο πρόεδρός της, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι (Vid)

Σε δηλώσεις του προς το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά από τη συνεδρίαση των μελών της Ομάδας Εργασίας την Τετάρτη, ο κ. Γκουαλτιέρι μετέφερε την πεποίθηση των ευρωβουλευτών πως η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί “γρήγορα”, ενώ χαρακτήρισε “ανευθυνότητα” τη μη έγκαιρη ολοκλήρωσή της.

Αναφερόμενος στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για “μηχανισμό ασφαλείας”, είπε ότι έχει “λογική βάση” και τηρεί τα κριτήρια που έθεσε το Eurogroup.

Ερώτηση: Κ. Γκουαλτιέρι μπορείτε να μου πείτε ποιά ήταν η αίσθησή σας μετά τη σημερινή συνάντηση της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για το ελληνικό πρόγραμμα που τελείωσε πριν λίγο με την συμμετοχή του κ Μοσκοβισί;

Γκουαλτιέρι: Η αίσθηση μου είναι ότι η θετική κατάληξη της αξιολόγησης είναι πιθανή, είναι αναγκαία – θα ήταν ανεύθυνο να μην ολοκληρωθεί. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει δειλή συμφωνία μεταξύ όλων των θεσμών για το πρώτο πακέτο των μέτρων. Και για τα επιπλέον απρόβλεπτα ζητούμενα από το ΔΝΤ, υπάρχει μια πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση η οποία σε γενικές γραμμές είναι μέσα στα πλαίσια της συμφωνίας του Eurogroup. Έτσι πιστεύω ότι οι εργασίες θα πρέπει να ξεκινήσουν με βάση αυτή την πρόταση για να φτάσουμε σε μια συμφωνία ενώ θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας επίσης τα στοιχεία που έδωσε η Eurostat (για την Ελλάδα) τα οποία ήταν πολύ πιο θετικά από τις προβλέψεις της Κομισιόν και του ΔΝΤ. Αυτά θα έπρεπε να οδηγούν μακριά από την νομοθέτηση επιπλέον μέτρων δημοσιονομικών μέτρων εκ των προτέρων, διότι αυτό δεν θα ήταν λογικό και αναγκαίο κατά την γνώμη μου.

Βίντεο: SYRIZA European Parliament

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα