Πέρα από τη Λογική

Πέρα από τη Λογική

Η βραβευμένη στις Κάννες ταινία του Βέλγου Γιοακίμ Λαφός, μία σύγχρονη «Μήδεια» που σε στοιχειώνει, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής TV5 MONDE του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Η Μιριέλ και ο Μουνίρ είναι ερωτευμένοι. Από μικρός, ο νεαρός άνδρας από το Μαρόκο ζει με τον εύπορο γιατρό Πινζέ που του προσφέρει μια άνετη ζωή. Oταν ο Μουνίρ και η Μιριέλ αποφασίζουν να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά, η εξάρτηση του ζευγαριού από τον γιατρό γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Oταν είναι ήδη αργά, η Μιριέλ αρχίζει να καταλαβαίνει ότι ζει σε ένα ανθυγιεινό συναισθηματικά περιβάλλον που ύπουλα οδηγεί την οικογένεια προς μια τραγική κατάληξη.

Λίγη ώρα μέσα στο σύμπαν του φιλμ του Γιοακίμ Λαφός και είσαι πλέον παγιδευμένος για πάντα.

Ο,τι παρακολουθείς είναι φαινομενικά μια απλώς λίγο παράξενη ιστορία ενός νεαρού ζευγαριού που ερωτεύται, αποφασίζει να παντρευτεί και ξεκινάει τη νέα του ζωή υπό το άγρυπνο βλέμμα ενός προστάτη που τους χρηματοδοτεί, ζει μαζί τους και ελέγχει την καθημερινότητά τους.

Φαινομενικά, όμως, αφού ζώντας μαζί τους – με τον μοναδικό τρόπο που πετυχαίνει ο Λαφός στήνοντας την κάμερά του συνεχώς πίσω από ανοιχτές πόρτες χωρίς ποτέ να τους πλησιάζει τόσο ώστε να γίνει αδιάκριτος – αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι πως αυτή η «διαστροφική» συγκατοίκηση δεν μπορεί παρά να οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε κάτι τραγικό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Flix.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα