‘Dolhpin Man’: Βουτώντας στο απέραντο γαλάζιο της ζωής του Ζακ Μαγιόλ

‘Dolhpin Man’: Βουτώντας στο απέραντο γαλάζιο της ζωής του Ζακ Μαγιόλ

Δείτε ένα sneak peak από το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτου για τον θρυλικό δύτη Ζακ Μαγιόλ, το οποίο κάνει πρεμιέρα σήμερα στον κινηματογράφο Δαναός

To πρώτο ντοκιμαντέρ μεγάλο μήκους του κινηματογραφιστή Λευτέρη Χαρίτου «Dolphin Man» αναμένεται να είναι μια πραγματική εμπειρία καθώς παραθέτει τη φιλοσοφία και τα «μαθήματα ζωής και επιβίωσης» του πρωτοπόρου δύτη Ζακ Μαγιόλ, ο οποίος ήταν πεπεισμένος πως δεν υπάρχει όριο στο βάβος που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος μπαίνοντας στη θάλασσα.

Μέσα από αφηγήσεις φίλων και “εχθρών, μελών της οικογένειας του Μαγιόλ και ανθρώπων που τον γνώρισαν, το «Dolphin Man» ξετυλίγει όλες τις πτυχές του “Ανθρώπου των Δελφινιών” και της επίδρασης που είχε, όχι μόνο για τον κόσμο των καταδύσεων, αλλά και της οικολογίας και της φιλοσοφίας.

Στο πλαίσιο της αθηναϊκής πρεμιέρας που κάνει σήμερα στον Κινηματογράφο Δαναό, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα νέο sneak peak με νέα πλάνα από το μοναδικό αυτό ντοκιμαντέρ:

Η ταινία έχει παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου του Τόκιο, της Θεσσαλονίκης και της Αδελαΐδας, ενώ η πρεμιέρα στη βόρειο Αμερική θα γίνει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαϊάμι (Μάρτιος 2018). Η κινηματογραφική της διανομή στην Ελλάδα περιλαμβάνει προβολές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τον Βόλο και το Ηράκλειο από το CineDoc,  σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τη Samsung, το Authentic Big Blue, το WWF, την AIDA, το Moving Docs και το Περιοδικό Φωτογράφος.

Το τρέιλερ της ταινίας:

Ειδικές προβολές

Παρασκευή 2/1, 20:15 Q&A με τον Ζαν-Μαρκ Μπαρ, αφηγητή του Dolphin Man, για το ντοκιμαντέρ, την φιλία του με τον Μαγιόλ και Το Απέραντο Γαλάζιο…

Σάββατο 3/1, 20:15 Q&A με τον Στέλιο Αποστολόπουλο, διευθυντή φωτογραφίας του Dolphin Man, και συζήτηση με το Περιοδικό Φωτογράφος για την υποβρύχια φωτογράφιση.

Kυριακή 4/1, 18.15 Συζήτηση για την προστασία των θαλασσών με το WWF Ελλάς, το Δικτύου Μεσόγειος SOS και το Μουσείου Φυσικής Iστορίας Γουλανδρή

Κυριακή 4/1, 20:15 Συζήτηση με θέμα Yoga & Άπνοια, με συμμετοχή των δασκάλων γιόγκα Χριστίνας Καρκανιά, Αντώνη Φραγκάκη και Μιχάλη Φιλίνη.

Δευτέρα 5/1, 20:15 Συζήτηση για την ελεύθερη κατάδυση με την πρωταθλήτρια Jenna Apokotos, την παγκόσμια ομοσπονδία AIDA και το Authentic Big Blue.

Μετά το τέλος των ακόλουθων προβολών, θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό, στην οποία θα συμμετέχει και ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.dolphinmanfilm.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα