Κόντρα Μαξίμου ΝΔ για τα δάνεια της Αττικής σε κόμματα

Κόντρα Μαξίμου ΝΔ για τα δάνεια της Αττικής σε κόμματα
Discussion regarding the new electoral law, at the plenary hall of the Greek parliament in Athens, on July 21, 2016 / , , 21 , 2016 SOOC

“Ο Μητσοτάκης απαγόρευσε τη λήψη δανείων από το κόμμα”, απάντησε η ΝΔ στο Μαξίμου που την κατηγορεί ότι παραδέχεται πως έχει φεσώσει την Τράπεζα Αττικής με 13 εκατ. ευρώ.

Οι συμψηφισμοί ανήκουν στο παρελθόν, όπως και ο κ. Τσίπρας σημειώνει η ΝΔ η οποία απάντησε στο Μαξίμου το οποίο σχολίασε πως “όταν ο κ. Μητσοτάκης έλεγε στη ΔΕΘ ότι είναι αδιανόητο «μια Τράπεζα, με διοίκηση φιλική προς την Κυβέρνηση, να δίνει δάνεια χωρίς τραπεζικά κριτήρια» προφανώς δεν αναφερόταν στα θαλασσοδάνεια που έχει πάρει το ίδιο του το κόμμα από την Τράπεζα Αττικής”.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνει ότι με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη απαγορεύθηκε με καταστατική ρύθμιση η λήψη δανείου από το Κόμμα και πως γι’ αυτό, άλλωστε, “η Νέα Δημοκρατία ψήφισε την Εξεταστική για τα δάνεια στα Κόμματα και απαιτεί τη διαφάνεια παντού, για τους πάντες και τα πάντα”. Μάλιστα η ΝΔ πέρασε στην αντεπίθεση σημειώνοντας  ότι “ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν να έχουν offshore εταιρεία – μέτοχο στην κομματική εφημερίδα τους, την ”Αυγή“. Γι’ αυτό τέλος στους συμψηφισμούς. Ανήκουν στο χθες, όπως και ο κ. Τσίπρας”.

Νέα απάντηση Μαξίμου

Η απάντηση στο Μαξίμου δεν άργησε να έρθει. “Ευχαριστούμε τη ΝΔ που παραδέχεται πως από κοινού με το ΠΑΣΟΚ έχει φεσώσει την Τράπεζα Αττικής με 13 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν απαντά φυσικά αν αυτά τα δάνεια εκπλήρωναν τα τραπεζικά κριτήρια, ούτε με ποιόν τρόπο εξασφαλίστηκαν.

Το μόνο που είχαν να απαντήσουν είναι ότι «με εντολή Μητσοτάκη το κόμμα δεν θα πάρει άλλα θαλασσοδάνεια»” ανέφεραν κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζοντας με αρκετή δόση ειρωνείας: “Επαρκείς και περιεκτικές εξηγήσεις για το θέμα, ομολογουμένως… “.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα