Διπλό μήνυμα Τσακαλώτου σε ΣΥΡΙΖΑ και αντιπολίτευση

Διπλό μήνυμα Τσακαλώτου σε ΣΥΡΙΖΑ και αντιπολίτευση

Το ηγετικό στέλεχος των «53» προανήγγειλε ότι τον Οκτώβριο θα γίνει απολογισμός για το τι πήγε καλά και τι όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάλεσε την αντιπολίτευση να μην παίρνει ‘θάρρος’ ότι θα αποτύχει η διαπραγμάτευση

Μηνύματα σε διπλούς αποδέκτες απέστειλε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος καθώς από τη μια πλευρά ξεκαθάρισε στην Κουμουνδούρου ότι στο Συνέδριο του κόμματος θα ανοίξει η συζήτηση για τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη διεμήνυσε στην αντιπολίτευση ότι θα διαψευστούν και πάλι οι ελπίδες της για κατάρρευση της διαπραγμάτευσης.

«Τον Οκτώβριο στο Συνέδριό μας θα αναλύσουμε τα πάντα: και την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Θα κάνουμε απολογισμό» είπε προετοιμάζοντας την Κουμουνδούρου για τις προθέσεις της ομάδας των 53. Ο κ. προανήγγειλε, μάλιστα, ότι δεν θα συζητηθούν μόνο τα πράγματα που πήγαν καλά. «Εγώ είμαι περήφανος για τις 100 δόσεις, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης αλλά και για μη οικονομικά θέματα, όπως για τον ανθρωπισμό που προσπαθήσαμε να φέρουμε στις φυλακές». Παραδέχτηκε, όμως, ότι υπήρξαν και πράγματα που δεν πήγαν καλά όπως το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης. «Είχαμε μια ήττα στην διαπραγμάτευση, ανοιχτά» αναγνώρισε ο υπουργός Οικονομικών και κάλεσε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να πράξουν το ίδιο.

Ο κ. Τσακαλώτος στράφηκε όμως και στην αντιπολίτευση την οποία κάλεσε να μην παίρνει «θάρρος» από τα αρνητικά δημοσιεύματα για την κυβέρνηση. «Βλέπω ότι η αντιπολίτευση έχει πάρει πολύ θάρρος. Να σας προειδοποιήσω. Είναι να λάθος να κάνετε τη στρατηγική σας με αυτά που διαβάζετε στις εφημερίδες ότι “καταρρέει η κυβέρνηση” και ότι “δεν θα γίνει διαπραγμάτευση» ότι “τα προαπαιτούμενα είναι στον αέρα”» είπε. «Πολύ γρήγορα θα διαψευσθείτε γι’ αυτό» είπε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα