Ηλεία: Νέα πυρκαγιά σε αναγεννημένο πευκοδάσος που είχε καεί το 1998

Ηλεία: Νέα πυρκαγιά σε αναγεννημένο πευκοδάσος που είχε καεί το 1998
Φωτιά ξέσπασε στους Μύλους Αργολίδας σήμερα. Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017. (EUROKINISSI//ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά σε αναγεννημένο πευκοδάσος που είχε καεί το 1998 στη Νεμούτα του Δήμου Φολόης Ηλείας

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά σε δύσβατο σημείο που το ανάγλυφο του εδάφους δυσχεραίνει την προσέγγιση των πυροσβεστικών δυνάμεων σε αναγεννημένο πευκοδάσος που είχε καεί το 1998, στην περιοχή Νεμούτα του δήμου Φολόης στο νομό Ηλείας, μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο, με τις ενισχύσεις που έχουν φτάσει, πλέον επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ λίγο πριν πέσει το σκοτάδι πρόλαβαν να πραγματοποιήσουν μερικές ρίψεις νερού από αέρος και δύο αεροσκάφη.

Αυτή την ώρα υπάρχει μία σχετική αισιοδοξία καθώς υπάρχει άπνοια και αν αυξηθεί η υγρασία ίσως με το πρώτο φως της Τετάρτης να είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα.

Την ίδια ώρα, καλύτερη εικόνα εμφανίζει πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στην περιοχή Αγία Θέκλα στην Άνδρο. Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα και έχουν φτάσει ενισχύσεις από την Αθήνα με τρία επιπλέον οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Σχεδόν οριοθετημένη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης σε δασική έκταση στην περιοχή Καλόγρια στην Δυτική Αχαΐα. Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές σε Άραξο και Δημητσάνα, ενώ οριοθετημένες είναι από το πρωί οι πυρκαγιές σε Καρπενήσι, Ερμιόνη και Σέτα Εύβοιας.

(Φωτό αρχείου)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα