Διαδηλωτές άφησαν τα παπούτσια τους στην πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι

default image

Χιλιάδες ζευγάρια παπούτσια, μεταξύ των οποίων και εκείνα του πάπα Φραγκίσκου και του γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, "διαδηλώνουν" στη γαλλική πρωτεύουσα, εκεί όπου οι άνθρωποι απαγορεύεται να διαμαρτυρηθούν με απόφαση της κυβέρνησης (vid)

Περισσότερα από 10.000 ζευγάρια παπούτσια βρίσκονται παραταγμένα στην πλατεία Δημοκρατίας του Παρισιού από την Κυριακή το απόγευμα, διαδηλώνοντας για λογαριασμό των ιδιοκτητών τους που όπως φαίνεται αδυνατούν. Μετά τα επεισόδια και τις συμπλοκές χιλιάδων διαδηλωτών με δυνάμεις της αστυνομίας, οι ακτιβιστές για το κλίμα βρήκαν έναν διαφορετικό τρόπο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να διαμαρτυρηθούν για την κλιματική αλλαγή.

 

Η πορεία για το περιβάλλον στη γαλλική πρωτεύουσα είχε θέσει πολύ ψηλά τον πήχυ, ελπίζοντας σε 200.000 πολίτες στο δρόμο, να δηλώνουν το παρών την ώρα που οι ηγέτες του κόσμου συζητούσαν για το μέλλον του πλανήτη και του περιβάλλοντος. Παρόλα αυτά, εξαιτίας της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα, οι διαδηλώσεις απαγορεύτηκαν. Έτσι, 10.000 άνθρωποι αψηφώντας την οδηγία των αρχών κατέβηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην Place De La Republique και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας.

“Βλέπεις μηνύματα στην επόμενη γενιά, παπούτσια που έχουν φυτά μέσα τους, ο πάπας ο ίδιος έχει στείλει το ζευγάρι του, ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν θα στείλει από στιγμή, σε στιγμή τα παπούτσια του” αναφέρει στο βίντεο της Guardian η Emma Ruby-Sachs, μια από τους επικεφαλής του ακτιβιστικού οργανισμού AVAAZ. Φυσικά το Παρίσι ήταν μόνο μία από τις δεκάδες πόλεις στις οποίες πραγματοποιήθηκαν μεγάλες συγκεντρώσεις για την κλιματική αλλαγή. Χιλιάδες πολίτες από το Χονγκ Κονγκ και τη Σεούλ, ως το Σίδνεϊ και το βροχερό Εδιμβούργο βγήκαν στο δρόμο ζητώντας πρωτοβουλίες που θα προστατεύουν το περιβάλλον.

Πηγή: Guardian

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα