Είναι ωραία στον παράδεισο

Είναι ωραία στον παράδεισο
ΑΘΗΝΑ-Ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο σινέ Κεραμεικός.(Eurokinissi-ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ) Eurokinissi

Αυτοί που την κοπάνησαν, αυτά που (δεν) έχουν αλλάξει στη χώρα από τότε που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βόμβες, που όπως όλα δείχνουν θα εκραγούν στα χέρια της παρούσης κυβέρνησης

Έχουν περάσει σχεδόν 10 μήνες αριστερής διακυβέρνησης στην χώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ  και ο Κύριος Τσίπρας και η παρέα του αρνούνται πεισματικά να κυβερνήσουν.

Όλη η κατάσταση θυμίζει τους νεανικούς μας έρωτες με ένα κορίτσι της ηλικίας μας, σε μερικές περιπτώσεις και λίγο μεγαλύτερη, που μετά από μεγάλη πολιορκία ενέδιδε  στις προτάσεις μας για να αντιληφθούμε όμως σύντομα ότι ήταν μεγάλη για μας.

Σε κάθε μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει από πέρυσι τον Φεβρουάριο, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του καταφεύγουν στην … βοήθεια του κοινού, ζητάνε συμπαράσταση και συναίνεση από την αντιπολίτευση ή χρησιμοποιούν το τέχνασμα της μπλόφας πιστεύοντας ότι αυτοί με τους οποίους διαπραγματεύονται θα υποχωρήσουν μπροστά στο μεγαλείο της Ελληνικής φυλής και την ιστορία της φοβούμενοι ότι ο έρωτας στην  αριστερά αλλά Ελληνικά θα μεταδοθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι αλλεπάλληλες διαψεύσεις των προσδοκιών των κατά καιρούς υπουργών δεν στάθηκαν ικανές να πείσουν τον πρωθυπουργό να αλλάξει στάση και να ομολογήσει ότι όλος ο πολιτικός σχεδιασμός του κόμματος του στηρίχθηκε καθαρά στα ψέματα που έλεγε στον Ελληνικό λαό και εν γνώσει του ήξερε ότι δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν.

Ψέματα βέβαια σε μεγάλο βαθμό έλεγαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά η κατάσταση έδειχνε,  μία μικρή έστω βελτίωση, τουλάχιστον όχι επιδείνωση.

Από τότε που ανέλαβε ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ουσιαστικά δεν έχει γίνει τίποτα στην χώρα, όλες οι κινήσεις του αποδεικνύονται λανθασμένες και οδηγούν σε αδιέξοδο, από το δημοψήφισμα μέχρι το κλείσιμο των τραπεζών, νομίζει κανείς ότι η κυβέρνηση παίζει με παιδικά τρενάκια.

Απειλές συχνά στους κακούς ξένους από υπουργούς και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, στην συνέχεια μετατρέπονται σε μεταμέλεια και ανασκευάζονται σαν να παίζουμε κάποιο παιχνίδι και όχι πολιτική που κρίνει το μέλλον της χώρας.

Υπάρχει μία αόρατη αιωρούμενη προσδοκία για καλύτερες μέρες, πιο δίκαια κατανομή των οικονομικών βαρών, αλλά η φορολογία αυξάνεται, η ανεργία παραμένει σταθερή, αν όχι χειρότερη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλείνουν συνέχεια τα μαγαζιά τους, από την νέα χρονιά χιλιάδες κόσμος θα αρχίσει να χάνει τα σπίτια του επειδή πίστεψε αυτούς που του έλεγαν ότι θα του χαρισθούν τα χρέη και γενικά ο παράδεισος που περιμέναμε οδηγεί με γρήγορο ρυθμό σε μία κόλαση που δεν θα έχει καλή συνέχεια για την χώρα.

Αυτό το 20%, 19,5% για την ακρίβεια του εκλογικού σώματος που ψήφισε την κυβέρνηση, την ψήφισε για να παίρνει αποφάσεις, όχι για να προσπαθεί να τις μοιρασθεί, ή και να τις φορτώσει στην αντιπολίτευση, η οποία άλλωστε σχεδόν στο σύνολο της είναι ανύπαρκτη.

Απαιτούμε άμεσες αποφάσεις σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα και όχι προσπάθεια αποφυγής του πολιτικού κόστους, λες και θα γίνουν εκλογές τον άλλο μήνα.

Αν δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, πρέπει να αποφασίσουν με ποιους θα συνεργασθούν από τα υπόλοιπα κόμματα, αν και από ότι φαίνεται μόνο ο Λεβέντης θα είναι διαθέσιμος.

Το ασφαλιστικό είναι μία πραγματική βόμβα που δυστυχώς όπως όλα δείχνουν θα εκραγεί στα χέρια της παρούσης κυβέρνησης, όπως και το προσφυγικό/μεταναστευτικό στο οποίο για μία ακόμα φορά πιστεύουμε ότι όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι είναι οι κακοί και εμείς οι φιλέσπλαχνοι, απλά είμαστε υποκριτές, γιατί αν δεν ήμασταν, κάποιοι θα έστελναν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία της Κυψέλης και όχι σε ιδιωτικό στην Πλάκα.

O Σαμαράς και η Ν.Δ. ήξεραν βέβαια το μέγεθος των προβλημάτων, γι’ αυτό και ουσιαστικά την ΄’κοπάνησαν’, γιατί μπορούσαν άνετα να προτείνουν έναν αριστερό υποψήφιο πρόεδρο, αλλά πίστεψαν στην αριστερή παρένθεση υποτιμώντας την δίψα του Ελληνικού λαού για κάτι καινούργιο και φαινομενικά τουλάχιστον άφθαρτο.  

Κάθε μέρα που περνάει, η κατάσταση χειροτερεύει, μπορεί η κυβέρνηση να παίζει χωρίς αντίπαλο, αλλά ο λαός έχει δείξει ότι εύκολα αλλάζει γνώμη και η τυχόν αλλαγή των προθέσων του θα γίνει εύκολα αντιληπτή.

* * Αυτοί που χάθηκαν στα 27… Κώστας Ζουγρής: Συγγραφέας, μουσικός παραγωγός, συνδημιουργός του site  #apotis4stis5, κατέχει μαζί με τον Γιάννη Πετρίδη το παγκόσμιο ρεκόρ της μακροβιότερης καθημερινής ραδιοφωνικής εκπομπής Άπό τις 4 στις 5 στο Α΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΡΤ .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα