Σαλόνι Γενεύης. Abarth ‘695 biposto’ με 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9”

Σαλόνι Γενεύης. Abarth ‘695 biposto’ με 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9”

Με δύο θέσεις, 190 άλογα από έναν τούρμπο κινητήρα 1.4 λίτρου και επιδόσεις που κόβουν την ...ανάσα, το τελευταίο, τρελό, δημιούργημα της Abarth έρχεται για να ξεσηκώσει τους λάτρεις της γρήγορης οδήγησης

Η έρευνα για τα καλύτερα υλικά και τεχνολογίες, η τεχνογνωσία των μηχανικών της Abarth και μια «δόση τρέλας» χαρακτήριζαν πάντοτε τα αυτοκίνητα της Abarth και είναι στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν στη δημιουργία αυτού του αυτοκινήτου:

 

Δύο θέσεις και εξαρτήματα εμπνευσμένα από τους αγώνες για ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων με φυσική έλξη για τις πίστες. Τέτοια εξαρτήματα είναι π.χ. το εμπρός intercooler, το σύστημα εξάτμισης Akrapovic, τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Extreme Shox, ο ψηφιακός καταγραφέας δεδομένων MXL, τα καθίσματα Abarth Corsa από τη Sabelt με ζώνες 4 σημείων, το σύστημα φρένων Brembo, οι ζάντες 18 ιντσών OZ και το πίσω roll bar από τιτάνιο από την Poggipolini.

Η «δόση τρέλας» που επέτρεψε στην Abarth να δημιουργήσει μια ιστορία επιτυχιών, φαίνεται καθαρά σε μερικά στοιχεία του νέου αυτοκινήτου, όπως ο επιλογέας κιβωτίου με dog rings -για πρώτη φορά σ’ ένα αυτοκίνητο δρόμου στην κατηγορία του ή τα εμπρός παράθυρα με κινούμενες επιφάνειες από polycarbonate (ένα υλικό υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιείται σε αθλητικό εξοπλισμό και στα παράθυρα των αεροπλάνων.

Με βάρος μόλις 997 kg και τον κινητήρα 1.4 T-Jet, που για πρώτη φορά αποδίδει 190 ίππους για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο δρόμου, το Abarth “695 biposto” προσφέρει την καλύτερη αναλογία βάρους/ισχύος (5,2 κιλά/ίππο) και την καλύτερη επιτάχυνση (0–100 χλμ./ώρα σε 5.9″) στην κατηγορία του. Το αποτέλεσμα είναι το πιο δυνατό Abarth 500 που κατασκευάστηκε ποτέ. Το αποδεικνύει και η τελική του ταχύτητα, η οποία φτάνει τα 230 χλμ./ώρα.

 

Σε μια ισορροπημένη συνταγή δεν μπορεί να αγνοηθεί η αισθητική. Αυτό αποδεικνύεται από ορισμένα εξωτερικά στοιχεία – όπως οι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, τα πλαϊνά “skirts”, θόλοι τροχών και τα σπόιλερ- που είναι πιο έντονα και πιο «μυώδη», ενισχυμένα με στοιχεία από ανθρακονήματα. Αυτά είναι κατασκευασμένα από τη Zender σύμφωνα με τις οδηγίες του Abarth Style Centre. Το αμάξωμα χαρακτηρίζεται από ένα νέο γκρι ματ χρώμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα