iPhone 7: Το δήθεν ‘κόλπο’ με το τρυπάνι για να του βάλεις ακουστικά

iPhone 7: Το δήθεν ‘κόλπο’ με το τρυπάνι για να του βάλεις ακουστικά

Το νέο iPhone 7 συνεχίζει να εμπνέει! Το βίντεο που υποστηρίζει ότι δίνει λύση για τα ακουστικά. (vid)

Η παρουσία του νέου iPhone 7 αποτέλεσε το μεγαλύτερο τεχνολογικό γεγονός του μήνα, τουλάχιστον σε ό, τι αφορά τη δημοσιότητα. Οι ειδικοί της Apple παρουσίασαν με καμάρι το νέο τους κινητό τηλέφωνο, το οποίο και πιστεύουν πως θα κατακλύσει την αγορά όπως όλοι οι προκάτοχοί του. Το έξυπνο κινητό διαθέτει στην Plus έκδοσή του διπλή κάμερα στο πίσω μέρος, στερεοφωνικό ήχο και αντοχή στο νερό, όμως δεν διαθέτει κάτι άλλο, πολύ πιο απλό. Ειδική εσοχή για ακουστικά. Η Apple παρουσίασε μαζί με τη συσκευή τα νέα ασύρματα ακουστικά, που μεταφέρουν τον ήχο στο λωβό του αυτιού μέσω bluetooth και τα οποία κοστίζουν 159 δολάρια. Αν και η είδηση της απαλλαγής από τα καλώδια μπορεί να ακούστηκε ως μουσική στα αυτά ορισμένων, δεν έλειψαν εκείνοι που αντιμετώπισαν διστακτικά την καινοτομία.

Έτσι, λίγες μόνο ημέρες από την παρουσίαση και την κυκλοφορία του στην αμερικανική αγορά, στο διαδίκτυο έκανε την εμφάνισή του ένα βίντεο που παρουσιάζει τον τρόπο να ενσωματώσει κανείς στο κινητό την κλασική εσοχή 3.5χιλ για τα κλασικά ακουστικά που χρησιμοποιούν σχεδόν όλα τα κινητά τηλέφωνα. Ο τρόπος που προτείνεται είναι σαφέστατα δραστικός, αν και δεν είμαστε σίγουροι πως είναι και αποτελεσματικός. Δείτε το βίντεο που έχει συγκεντρώσει πάνω από 5 εκατ. θεάσεις σε τρεις μόλις ημέρες:

Όπως καταλαβαίνετε η τρύπα στο κάτω μέρος του iPhone 7, ισοδυναμεί με αυτό που πολύ απλά αποκαλούμε “μια τρύπα στο νερό”. Ο “γνωστός – άγνωστος” youtuber “TechRax” είναι “μανούλα” σε βίντεο καταστροφής κινητών τηλεφώνων και δη, iPhone. Αυτή τη φορά όμως, ο δαιμόνιος καταστροφέας παρουσίασε το βίντεο σαν κανονικό, βήμα προς βήμα, οδηγό και αν κρίνουμε από τα σχόλια μάλλον κάποιοι έπεσαν στην παγίδα.

Για την ιστορία πάντως, διαβάζουμε στη Guardian πως το κάτω μέρος του κινητού της Apple δεν εξοπλίστηκε με εσοχή για ακουστικά για λόγους “εργονομίας”. Μπορεί αριστερά και δεξιά της υποδοχής φόρτισης να υπάρχουν μικρές τρυπίτσες, όμως αυτό δεν σημαίνει όπως πολλοί ίσως πίστεψαν πως εκεί οφείλεται ο νέος στερεοφωνικός ήχος. Για την ακρίβεια, η δεύτερη γρίλια ηχείων δεν εξυπηρετεί παρά διακοσμητικούς σκοπούς. Αντίθετα, η μεγαλύτερη μπαταρία, αλλά και το ογκοδέστερο σύστημα Taptic Engine ανάγκασαν την Apple να προχωρήσει στην αλλαγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα