Σταύρος Θεοδωράκης: “Δεν προσδιορίζομαι ως δεξιός ή αριστερός. Ούτε ως κεντρώος, Μου αρέσει η μετριοπάθεια”

Σταύρος Θεοδωράκης: “Δεν προσδιορίζομαι ως δεξιός ή αριστερός. Ούτε ως κεντρώος, Μου αρέσει η μετριοπάθεια”

Το νέο του κόμμα "Το Ποτάμι" παρουσίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Λίστα χωρίς πολιτικούς στους συμμετέχοντες. Τι απάντησε στην ερώτηση του NEWS 247 για την ανεργία (Vids+Pics)

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα στον πολυχώρο The Hub Events στα Πετράλωνα, από δημοσιογράφους και συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη.

 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα είναι υποψήφιος. Κεντρικό σύνθημα του συνδυασμού είναι “πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν”.

“Δεν προσδιορίζομαι ως δεξιός ή αριστερός. Ούτε ως κεντρώος, Μου αρέσει η μετριοπάθεια. Και το ζητούμενο σήμερα είναι να βρούμε λύσεις.  Να λύσουμε τα προβλήματα μας και μετά μπορούμε να βάψουμε τους δρόμους με κομματικά χρώματα”.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Phasma

 

O πρώην -πλέον- δημοσιογράφος, έκανε την έκπληξη καθώς δε τοποθετήθηκε εξ’ αρχής όπως συνηθίζεται. Δεν ήθελε όπως είπε να κάνει μονόλογο και άρχισε να δέχεται αμέσως ερωτήσεις.

Το “Ποτάμι” δεν θα συγκροτηθεί οργανωτικά όπως τα υπόλοιπα κόμματα, γι’ αυτό και αναζητείται ένα νέο μοντέλο συλλογικής λειτουργίας, στο οποίο το διαδίκτυο θα έχει τον πρώτο λόγο.

Γιατί στο “Ποτάμι” δε συμμετέχουν πολιτικοί

“Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην χώρα είναι και ευθύνη των πολιτικών. Η μεγάλη ευθυνη είναι των πολιτικών. Όταν αυτός που με έχει οδηγήσει σε τόσα αδιέξοδα λέει ότι θα με οδηγήσει σε καλό δρόμο έχω αμφιβολία. Εγώ δεν νοιώθω αυτήν την στιγμή μεγάλη συγγένεια με τους πολιτικούς. Πρέπει να δώσω αφορμή στον κόσμο, στον απλό πολίτη. Ας αρνηθώ εγώ την δημοσιογραφία. Ίσως έτσι δώσω την αφορμή σε κάποιους ανθρώπους να πάνε μπροστά”, είπε ο Στ. Θεοδωράκης.

Στο ερώτημα του News247.gr για την ανεργία των νέων ο Σταύρος θεοδωράκης απάντησε: 

Όταν ρωτήθηκε σε ποια ομάδα του ευρωκοινοβουλίου θα ενταχθεί απάντησε: “Κοίταξε, θα το αποφασίσουμε όταν θα πάμε στις Βρυξέλλες. Υπάρχει ένα πρόβλημα με τις ομάδες του ευρωκοινοβουλίου.” Πρόσθεσε: “Ελπίζω να βρούμε συμμάχους για μεγάλα ζητήματα”.

 

Μνημόνιο ή οχι

“Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα ερωτήματα από αυτό. Το Μνημόνιο τελειώνει τον Μάιο. Άρα ανήκει στο παρελθόν. Το μεγάλο ζήτημα αυτή την στιγμή της χώρας δεν είναι να συζητά για τις μεγάλες αποφάσεις του παρελθόντος. Η μεγάλη ανάγκη είναι αν θέλουμε ένα εθνικό σχέδιο για να βγούμε από την κρίση. Και όταν λέμε εθνικό σχέδιο, υπάρχει μια μικρή διαφορά. τα εθνικά σχέδια δεν είναι κομματικά κιτάπια. Θα δημιουργηθεί από την κοινωνία. Από τους ανθρώπους που έχουν ζήσει το αδιέξοδο και θα υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο που θα αντικαταστήσει τα Μνημόνια. Όλα αυτά που έχουν δημιουργήσει μια ανασφάλεια για το μέλλον.”

Ποιους αποκλείει από μελλοντική συνεργασία

“Η χώρα δεν έχει ανάγκη να απολύσει δημοσίους υπαλλήλους, δεν έχουμε μεγάλο δημόσιο. Έχουμε κακό δημόσιο. Για μένα αυτό που προέχει στο Δημόσιο είναι η ανακατανομή του υλικού. Πρέπει να συνεχιστεί αυτό χωρίς παρωπίδες. Στην Ελλάδα η πολιτική αδυνατεί να ελέγξει τα πράγματα. Κάνει τα αίσχη που κάνει στην δημόσια διοίκηση και μετά τα σβήνει. Έχουμε υπαλλήλους που δουλεύουν και σκίζονται και έχουμε υπαλλήλους που δεν δουλεύουν. Είναι αδιανόητο για μένα κάποιοι να αρνούνται την αξιολόγηση στο Δημόσιο.”

Τι πρέπει να κάνει η Ευρώπη

“Η Ευρώπη θα πρέπει με κάθε τρόπο να ενισχύσει τους νέους. Να υπάρχει επιδότηση γευμάτων σε όλα τα σχολεία, όλης της Ευρώπης. Και στο επίπεδο της υγιεινής διατροφής. Στο επίπεδο της νεότητας οι νέοι να μην ζητούν βοήθεια μόνο από τις εθνικές κυβερνήσεις. Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει την εισβολή της Κίνας. Δεν εννοώ ότι πρέπει να κλείσει τα σύνορά της, αλλά να τεθούν κάποιοι κανόνες. Έρχονται προϊόντα που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή του ευρωπαίου πολίτη. Πρέπει η Ευρώπη να θέσει ως άμεσο ζήτημα προτεραιότητας και να μπουν κανόνες που δεν θα επιτρέπουν στους κολοσσούς να παίρνουν τα χρήματά τους από το ευρωπαϊκό έδαφος. Το 0,6% του κόσμου έχει το 40% του πλούτου. Ως πότε θα το ανέχεται η Ευρώπη;

Λίστα με ανθρώπους με τους οποίους συζητάει Το Ποτάμι

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσίασε τα 30 κεντρικά πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο κόμμα, τους οποίους ο ίδιος χαρακτήρισε ως φίλους και συνεργάτες που στηρίζουν τη νέα πολιτική προσπάθεια.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Θοδωρής Γκόνης, σκηνοθέτης -στιχουργός

Μαρία Δημητρίου, επιμελήτρια κοινωνικής πρόνοιας

Παναγιώτης Καρκατσούλης, καθηγητής

Βάσω Κιντή, καθηγήτρια

Δημήτρης Κοντοπίδης, γιατρός

Δημήτρης Κουρέτας, αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ολυμπία Κατσαγάκη, φωτογράφος

Δημήτρης Κυριακόπουλος, πρόεδρος αθλητικού συλλόγου «Πρωτέας»

Αναστασία Λαμπρία, εκδότρια

Γαβρίλης Μαυρογιάννης, ξυλουργός

Γιώργος Μαυρωτάς, πρώην πολίστας

Νίκος Ξυδάκης, στιχουργός

Νίκος Ορφανός, ηθοποιός

Γιώργος Παπαληός, σκηνοθέτης

Ανδρέας Πετρουλάκης, σκιτσογράφος

Τάσος Τέλλογλου, δημοσιογράφος

Χριστίνα Ταχιάου, δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη

Σταύρος Τσακυράκης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου

Χάγκεν Φλάισερ, καθηγητής

Νίκος Δήμου, συγγραφέας

Άννα Εφραιμίδου, ογκολόγος

Αύγουστος Κορτώ, συγγραφέας

Ζαχαρούλα Λούδα, αμπελουργός

Αννα Ληδάκη, καθηγήτρια κοινωνιολογίας

Χάρης Μαθιόπουλος, οικονομολόγος

Νίκος Μαρατζίδης, καθηγητής

Γιούλη Μενουδάκου

Αναστασία Μηλιού, υδροβιολόγος

Ντάνα Παρασκευοπούλου, κάτοικος Αγίου Αχιλλείου Πρεσπών

Θανάσης Σκόκος

Και οι δημοσιογράφοι:
 


Γεωργία Λινάρδου

Λίνα Παπαδάκη

‘Αντρη Κωνσταντίνου 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα