ΝΔ: Τηλεοπτικές άδειες και προσφυγικό μπορούν να ρίξουν την κυβέρνηση

ΝΔ: Τηλεοπτικές άδειες και προσφυγικό μπορούν να ρίξουν την κυβέρνηση
Συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ενόψει της επίσκεψής του στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την, Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, με κοινωνικούς εταίρους, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος. Ειδικότερα, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ) Eurokinissi

Πόλεμο φθοράς στην κυβέρνηση με στόχο την πτώση της το συντομότερο δυνατόν

Στρατηγική φθοράς σε μέχρι πρότινος προνομιακά για το ΣΥΡΙΖΑ πεδία επιχειρεί η ΝΔ σε μια προσπάθεια να κλονίσει την σταθερότητα και τη συνοχή της κυβέρνησης. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι κοινή πεποίθηση πλέον ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες μπορεί να εξελιχθεί σε «Βατερλό» για το Μαξίμου, ενώ ψιθυρίζεται έντονα στους κόλπους των γαλάζιων στελεχών ότι το προσφυγικό μπορεί να εξελιχθεί σε «θρυαλλίδα» πολιτικών εξελίξεων.

Οι εκτιμήσεις αυτές στην μετά-ΔΕΘ εποχή δείχνουν να σφραγίζουν την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ δημιουργώντας την εντύπωση ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επενδύουν στο σενάριο της άμεσης εξάντλησης δυνάμεων και εφεδρειών για την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

Το πυρ ομαδόν που εξαπέλυσαν χτες τα στελέχη της ΝΔ με αφορμή τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον κ. Καλογρίτσα και τους όρους του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες είναι χαρακτηριστικά αυτής της στόχευσης από την πλευρά της Πειραιώς. Κεντρικό μοτίβο της επιχειρηματολογίας της ΝΔ είναι ότι αποτελεί οριστικά παρελθόν το «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την περσινή εκλογική νίκη του Αλέξη Τσίπρα, με τα γαλάζια στελέχη να καταγγέλλουν «οσμή σκανδάλου» και άρνηση της κυβέρνησης να συμπράξει στην διερεύνηση της υπόθεσης των πόθεν έσχες και των κανόνων διαφάνειας.

Άλλωστε ο ίδιος ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης συνέδεσε ευθέως το θέμα της απόφασης του ΣτΕ και τυχόν αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά με την πτώση της κυβέρνησης. Από τη μεριά του ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος αν και απέφυγε να κάνει ρητή σύνδεση των δύο ζητημάτων εντούτοις ενέπλεξε την «άθλια οικονομική κατάσταση» και την εξέλιξη της προσφυγικής κρίσης με την όποια απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες λέγοντας ότι θα προκύψει «συγκεκριμένη πολιτική ατμόσφαιρα», και υπενθύμισε το αίτημα της ΝΔ για εκλογές.

Ουσιαστικά αυτή την τακτική της «γενικής εφόδου» την είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ όταν χρησιμοποίησε ιδιαίτερα βαρείς χαρακτηρισμούς και σκληρό λεξιλόγιο κατά της κυβέρνησης με κυριότερο τα όσα είπε περί «εκτροπής» που η ΝΔ «δεν θα επιτρέψει».

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα η ΝΔ εντείνει και την κριτική της προς την κυβέρνηση για το προσφυγικό με αφορμή αυτή τη φορά τα γεγονότα στη Μυτιλήνη και είναι ενδεικτική η αποστροφή του κ. Κουμουτσάκου ότι «η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου» καθιστώντας υπεύθυνη την κυβέρνηση «για την επικίνδυνη τροπή που παίρνουν τα πράγματα».

Μάλιστα η ΝΔ μετά τα γεγονότα του Ωραιόκαστρου έχει ευθύς εξαρχής χαράξει μια γραμμή που ιεραρχεί σε πρώτο πλάνο τις ευθύνες της κυβέρνησης και παρά την γενική φραστική καταδίκη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι με τη στάση της μένει έκθετη στις κατηγορίες περί σύμπλευσης με δυνάμεις της ακροδεξιάς στις περιοχές των αναταραχών κατά των προσφύγων και μεταναστών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα