Σαλόνι Γενεύης. Αποκαλύφθηκε το πεντάθυρο coupe Skoda VisionC

Σαλόνι Γενεύης. Αποκαλύφθηκε το πεντάθυρο coupe Skoda VisionC

Δεν υπάρχουν πια όρια για την Skoda, η οποία ξαφνιάζει ευχάριστα τους επισκέπτες στην έκθεση της Γενεύης, με το πειραματικό πεντάθυρο coupe Skoda VisionC Concept. Το μοντέλο παραγωγής αναμένεται προς το τέλος του 2015 ή το 2016.

Το πεντάθυρο κουπέ της Skoda είναι ένα μοντέλο το οποίο αναμένεται να πλασαριστεί μεταξύ της Octavia και του Superb στην γκάμα της εταιρείας . Το στοιχείο που κάνεο το  VisionC να ξεχωρίζει δεν είναι άλλο από τον συντελεστή οπισθέλκουσας που είναι  μόλις 0.26, γεγονός που το κατατάσσει στα πιο αεροδυναμικά οχήματα.

 

Το αυτοκίνητο έχει δεχτεί κάποιες επιρροές, στον τομέα της εμφάνισης, από το Audi A7 Sportback . Έχει αναπτυχθεί στην πλατφόρμα MQB και παρουσιάζεται με έναν τετρακύλινδρο TSI κινητήρας 1.4 – λίτρων με 110 HP .

 

Με αυτό το μοτέρ, το VisionC Concept αναπτύσσει ταχύτητα 214 χλμ/ώρα (κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητη είναι ) . Ο κινητήρας είναι προδιαγραφών Euro 6 και συμβατός για την καύση συμπιεσμένου φυσικού αέριου ( CNG ), καταναλώνοντας μόλις 3,4 κιλά στα  100 χλμ. Οι εκπομπές καυσαερίων είναι 91 γραμμάτια  CO2 στο χιλιόμετρο.

 

Στο εσωτερικό το δημιούργημα της Skoda έρχεται με τέσσερα ατομικά καθίσματα μαζί με μια οθόνη 3D μπροστά από τον οδηγό . Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια οθόνη αφής πολυμέσων 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα