Στραγγάλισε τη σύζυγο του ‘κατά λάθος’

Στραγγάλισε τη σύζυγο του ‘κατά λάθος’

Από το τέλος του Οκτώβρη οι Γάλλοι αναζητούσαν το δολοφόνο γυναίκας που είχε πάει για jogging -με χιλιάδες άλλες να κόβουν τη συνήθεια από φόβο. Ώσπου ομολόγησε ο άνδρας της.

Την τελευταία Κυριακή του περασμένου Οκτώβρη, η 29χρονη Alexia -υπάλληλος τραπέζης- σηκώθηκε το πρωί από το κρεβάτι της, πήρε το πρωινό της με τον σύζυγο της -τον 33χρονο προγραμματιστή computers-, Jonathann. Στις 9.30 κίνησε για το καθιερωμένο της jogging, στις όχθες του Saone, στην πόλη Haute-Saône -των 8000 κατοίκων- της Γαλλίας.

Δεν επέστρεψε ποτέ. Στην αρχή την αναζήτησαν οι δικοί της άνθρωποι, με τον σύζυγο της να ειδοποιεί αστυνομία και συγγενείς. Την τρίτη ημέρα οι αρχές, μεταξύ άλλων, σήκωσαν τρία drones για να ερευνήσουν τη γύρω περιοχή, αναζητώντας ένα -το όποιο- σημάδι. Ο Jonathann, αλλά και οι γονείς της αγνοούμενης -γνωστοί στην πόλη, καθώς έχουν το τοπικό καφέ, ενώ η μαμά της έχει πόστο στο δήμο- ήταν ήταν συντετριμμένοι, η πόλη σε κατάσταση σοκ και η κατάσταση έγινε ακόμα πιο εφιαλτική, όταν βρέθηκε σορός, κρυμμένη κάτω από κλαδιά, κοντά στη διαδρομή που ακολουθούσε η νεαρή γυναίκα.

 

Λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της. Ουδείς ήταν βέβαιος για το αν πρόκειται για την Alexia, καθώς το πτώμα είχε αλλοιωθεί από τη φωτιά που του είχαν βάλει. Οι εισαγγελείς άρχισαν να ερευνούν πια δολοφονία και το άψυχο σώμα μεταφέρθηκε στον ιατροδικαστή που ανακοίνωσε πως ναι, ήταν η Alexia (διαπιστώθηκε μέσω εξέτασης DNA). Αστυνομικοί πήγαν στον τόπο του εγκλήματος, για να αναζητήσουν στοιχεία που θα τους αποκάλυπταν ποιος ήταν ο ένοχος. Δεν βρήκαν κάτι. Η τοπική κοινωνία οργάνωσε πορεία σιωπηρής διαμαρτυρίας και υποσχέθηκε να κάνει τα πάντα, ώστε να βρεθεί ο δολοφόνος, καθώς απειλείτο η κανονικότητα της ζωής τους στη μικρή πόλη -αλλά και αυτή των υπολοίπων Γαλλίδων που είχαν τη συνήθεια να τρέχουν κάθε μέρα.

 

Ο απαρηγόρητος Jonathann έγινε η κεντρική φιγούρα του δράματος, με τα πεθερικά του να είναι πάντα δίπλα του και να τον στηρίζουν. Οι τελευταίοι είχαν ενημερώσει την αστυνομία πως η κόρη τους ήταν ευτυχισμένη δίπλα του. Οι φήμες που άρχισαν να κυκλοφορούν ένα μήνα μετά τη δολοφονία της Alexia έλεγαν άλλα: πως το ζευγάρι περνούσε κρίση.

 

Όταν προέκυψε η μαρτυρία γείτονα κατά την οποία “άκουσα ένα αυτοκίνητο να φεύγει από το σπίτι του ζευγαριού, παραμονή της εξαφάνισης της γυναίκας”, τα κομμάτια άρχισαν να μπαίνουν στο παζλ. Τη Δευτέρα 29/1, ο Jonathann συνελήφθη, με τα στοιχεία να δείχνουν τα εξής: τα ίχνη ελαστικών που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, άνηκαν στο επαγγελματικό του όχημα με το GPS να επιβεβαιώνει πως έκανε τη διαδρομή για το δάσος. Επίσης, το κομμάτι σεντονιού που εντοπίστηκε δίπλα στο πτώμα, άνηκε στο ζευγάρι.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Jonathann ομολόγησε το έγκλημα του. Για την ακρίβεια, κατέθεσε ότι “τη σκότωσα κατά λάθος”, με στραγγαλισμό. Είπε πως εκείνη την Κυριακή, το ζευγάρι τσακώθηκε και πάνω στην ένταση, την έπιασε από το λαιμό “χωρίς να έχω την πρόθεση να τη σκοτώσω. Αλλά έγινε και μετανιώνω για αυτό”. Ο δικηγόρος του, Randall Schwerdorffer πρόσθεσε ότι “η Alexia είχε πολύ ισχυρή προσωπικότητα και ο πελάτης μου ένιωθε συνέχεια πως τον μείωνε και τον καταπίεζε. Την παραμονή του θανάτου της αντάλλαξαν βαριά λόγια, πιάστηκαν και στα χέρια -εξ ου και οι αμυχές, με τις δαγκωματιές στα χέρια της- και δεν κατάφερε να ελέγξει τον εαυτό του”. Ο Schwerdorffer διευκρίνισε ότι ο Jonathann έδρασε μόνος, αλλά “δεν έβαλε φωτιά στο πτώμα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα