Σαλόνι Γενεύης. Ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο για το δρόμο, το Honda Civic Type R

Σαλόνι Γενεύης.  Ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο για το δρόμο, το Honda Civic Type R

Όπως και να το κάνουμε, το Civic Type R δεν είναι ένα ακόμη μοντέλο της Honda. Είναι ένα αυτοκίνητο που δεν αφήνει αδιάφορο κανέναν από τους λάτρεις της ταχύτητας. Μάλιστα, το μοντέλο της νέας γενιάς έρχεται με κινητήρα τούρμπο και φλερτάρει με τα 300 άλογα.

Το νέο Type R σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τη μάρκα, ως το πιο extreme Civic Type R όλων των εποχών. Το λείο και αεροδυναμικό προφίλ του δηλώνει ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο επικεντρωμένο στη λειτουργικότητα και τις επιδόσεις, διατηρώντας όμως την εμφάνιση ενός αυτοκινήτου δρόμου και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Type R.   

 

Το σχήμα και η γωνία της διπλής πίσω πτέρυγας προσφέρει πρόσθετη αεροδυναμική πίεση, αποτέλεσμα παρατηρήσεων από εκτενείς δοκιμές στην πίστα.  

Τη σχεδιαστική φιλοσοφία αναδεικνύουν ζάντες 20 ιντσών, με κόκκινη στεφάνη, ορατές κόκκινες δαγκάνες φρένων και μία αστραφτερή κόκκινη λωρίδα που εκτείνεται κατά μήκος του κάτω μέρους του εμπρός σπόιλερ. Τέτοια χαρακτηριστικά επιτείνουν την επιθετική εμφάνιση που υπόσχεται μία ενθουσιώδη οδηγική εμπειρία με το Type R.

 

Στην Ευρώπη , η έκδοση παραγωγής του Civic Type R θα αρχίσει να πωλείται το 2015 με το νέο 2.0 – λίτρων υπερτροφοδοτούμενο VTEC inline κινητήρα της Honda ( Euro6 )  με απόδοση «τουλάχιστον 280 ίππους ” , όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι της μάρκας.

Γεγονός που υποδηλώνει την ιαπωνική μοντέλο μπορεί να …φλερτάρει με τα 300 άλογα .

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα