Η Renault παρουσιάζει το Initiale Paris. Τον διάδοχο του Espace

Η Renault παρουσιάζει το Initiale Paris. Τον διάδοχο του Espace

Το πρωτότυπο Initiale Paris είναι η τέχνη του να ταξιδεύεις στην πρώτη θέση. Με αυτό η Renault ανοίγει καινούργια μονοπάτια, στον χώρο της αυτοκίνησης

Η Renault παρουσιάζει το Initiale Paris. Πρόκειται για το 6ο πρωτότυπο της σχεδιαστικής στρατηγικής που εγκαινίασε ο διευθυντής βιομηχανικού σχεδιασμού Laurens van den Acker.

Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία με τη δημιουργικότητα, το νέο αυτό πρωτότυπο αναμένεται να αντικαταστήσει το Espace, με μια έκδοση που ονομάζεται Initiale Paris, και ενσωματώνει τόσο την εμπειρία, όσο και τις φιλοδοξίες της μάρκας στην κατηγορία premium.

Το Initiale Paris είναι ένα μεγάλο αυτοκίνητο (4.85μ. μήκος). Πολυτελές χωρίς να είναι υπερβολικό, το νέο πρωτότυπο διαθέτει εντυπωσιακούς χώρους στο εσωτερικό του. Ο σχεδιασμός του αμαξώματος, εκφράζει άμεσα:

–              Την έντονη προσωπικότητα ενός σεντάν, με τη χαρακτηριστική του μάσκα και τις δυναμικές γραμμές του,

–              το χαρακτήρα ενός SUV, με τους μεγάλους τροχούς των 22’’ και τα φαρδιά φτερά,

–              και τη φωτεινότητα και τους χώρους ενός minivan, με τις τεράστιες γυάλινες επιφάνειες και την πρωτοποριακή οροφή που λούζει την καμπίνα με φώς.

Η δομή του αμαξώματος θυμίζει έντονα το σκελετό ενός αεροπλάνου, ενώ θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι παραπέμπει και στην αρχιτεκτονική του Grand Palais και του Πύργου του Eiffel, εμβληματικά μνημεία που αντιπροσωπεύουν με απαράμιλλο τρόπο την Παριζιάνικη κομψότητα.

Εσωτερικός σχεδιασμός : φώς, χώροι και τεχνολογία

Οι επιβάτες μπαίνουν στο αυτοκίνητο από πόρτες με αντίθετη φορά και τη βοήθεια ενός μηχανοκίνητου μαρσπιέ, ακόμη δυο στοιχεία που παραπέμπουν στην αεροναυπηγική. Η υπόσχεση της μοναδικής ευχαρίστησης μέσα από ένα ταξίδι που προσφέρει ανέσεις αντίστοιχες με αυτές της πρώτης θέσης στα αεροπλάνα, εκπληρώνεται μόλις οι επιβάτες αντικρύσουν τα καθίσματα/πολυθρόνες των δύο πρώτων σειρών, την κομψή επένδυση του μοχλού των ταχυτήτων, με το φώς να πλημμυρίζει ολόκληρο το εσωτερικό, και τις σχεδιαστικές γραμμές που παραπέμπουν νοερά σε φτερά  αεροπλάνου, όπως και το πίσω μέρος του αμαξώματος που θυμίζει έντονα ουρά αεροπλάνου.       

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα