Παρέμβαση Γεννηματά για ανακωχή στη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Παρέμβαση Γεννηματά για ανακωχή στη Δημοκρατική Συμπαράταξη
Debate in Parliament on loans to parties and media , in Athens, on February. 1, 2017 / & , 1 , 2017 Nikos Libertas / SOOC

Αφορμή ο πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ στελεχών για το αν θα πρέπει η κυβέρνηση εθνικής ενότητας να συγκροτηθεί πριν ή μετά τις εκλογές. Χαρακτήρισε πλαστογραφία κατά του ΠΑΣΟΚ το πόρισμα της εξεταστικής και έκανε λόγο για νέο "βρώμικο 89"

Τις φωτιές που άναψαν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη με αφορμή την πρόταση του Θ. Θεοχαρόπουλου για την συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας πριν τις εκλογές με άλλο πρωθυπουργό επιχείρησε να σβήσει στη Βουλή η Φώφη Γεννηματά εκφράζοντας ενδιάμεση θέση μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών.

Η κρίση στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ξέσπασε με αφορμή την πρόταση του κ. Θεοχαρόπουλου για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικού σκοπού, πριν τις εκλογές, με άλλο πρωθυπουργό και υπουργούς κοινής αποδοχής. Τον κ. Θεοχαρόπουλο «άδειασε» αμέσως ο βουλευτής Οδ. Κωνσταντινόπουλος ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι «εθνική συνεννόηση μετά τις εκλογές» ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σκληρή κριτική στον κ. Θεοχαρόπουλο άσκησε και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Με ορατό τον κίνδυνο να προκληθεί νέα κρίση εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ και ενώ ορισμένοι επιχειρούσαν να συνδέσουν την πρόταση με την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου η κυρία Γεννηματά έσπευσε να κατευνάσει τις αντιδράσεις προβάλλοντας ενδιάμεση θέση. Ειδικότερα η κυρία Γεννηματά τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης με άλλο πρωθυπουργό και πρόσωπα κοινής αποδοχής. Υπερέβη μάλιστα τον σκόπελο του αν αυτό θα πρέπει να γίνει πριν ή μετά τις εκλογές ρίχνοντας το μπαλάκι στον  ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ επιθυμούν τώρα συνεννόηση και ανέφερε ότι η εθνική συνεννόηση θα συμβεί μετά τις επόμενες εκλογές.

Η κυρία Γεννηματά επιχείρησε όμως και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της εσωκομματικής αντιπαράθεσης καταλογίζοντας στους αντιπάλους του ΠΑΣΟΚ ότι επιχειρούν να δημιουργήσουν ρήγμα. «Ματαιοπονούν όσοι από δεξιά και αριστερά μπορούν να δημιουργήσουν ρήγματα στην προσπάθειά μας για τη συγκρότηση της μεγάλης κεντροαριστεράς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πλαστογραφία κατά του ΠΑΣΟΚ το πόρισμα της Εξεταστικής»

Παράλληλα, η κυρία Γεννηματά κατήγγειλε το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που καταλογίζει ευθύνες σε τραπεζικά στελέχη για τα θαλασσοδάνεια 400 εκ. ευρώ προς το κόμμα της και τη ΝΔ. Ειδικότερα, υπερασπίστηκε τις δανειοδοτήσεις προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι με τον ίδιο τρόπο έλαβαν δάνεια όλα τα κόμματα και κατήγγειλε επιχείρηση πλαστογράφησης επικαλούμενη την επιστολή του Γενικού Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Σαλαγιάννη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για διαστρέβλωση του νοήματος των λεγόμενών του.

«Η σκευωρία απέτυχε» ανέφερε η κυρία Γεννηματά και υπογράμμισε ότι «παρά τις μεθοδεύσεις και τις αλλοιώσεις» η Εξεταστική Επιτροπή δεν απέδωσε ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα. Κατήγγειλε μάλιστα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να στοχοποιήσει τα 40 χρόνια  της μεταπολίτευσης στο σύνολό της και μίλησε για «επικίνδυνη ισοπεδωτική διαστρέβλωση της ιστορίας που θυμίζει το βρώμικο 89».

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα