Αρνίσια παϊδάκια παναρισμένα σε κρούστα από δενδρολίβανο

Αρνίσια παϊδάκια παναρισμένα σε κρούστα από δενδρολίβανο

Μια διαφορετική εκδοχή για επίσημο κυριακάτικο γεύμα

Το αρνάκι είναι συνυφασμένο με το κυριακάτικο τραπέζι. Ναι! Είναι όμως απαραίτητο να το ετοιμάζετε μόνο με τον κλασικό, πεντανόστιμο η αλήθεια είναι, τρόπο; Η συνταγή που θα δείτε παρακάτω μοιάζει απολαυστική και σίγουρα θα εντυπωσιάσει, όσους την δοκιμάσουν.

Υλικά

  • 2 πλευρά αρνιού
  • Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδο
  • 3/4 του φλιτζανιού τριμμένη ψύχα ψωμιού
  • 1/3 του φλιτζανιού φύλλα μαϊντανού
  • 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο
  • 4 κ.σ. μουστάρδα Dijon με σπόρους
  • Ελαιόλαδο

Προετοιμασία

  1. Αλατοπιπερώστε τις πλευρές αρνιού και θωρακίστε σε ελαιόλαδο που έχετε αρωματίσει με σκόρδο (περάστε σε τηγάνι που έχει κάψει καλά να φτιάξετε μια κρούστα) να πάρουν χρώμα.
  2. Κρατήστε τις σκελίδες σκόρδου, και προσθέστε σε επεξεργαστή τροφίμων, με το ψωμί, τον μαϊντανό, το δενδρολίβανο, το τυρί και ελαιόλαδο. Θρυμματίστε να πάρετε μια ομοιόμορφη πάστα.
  3. Αλείψτε την μουστάρδα με ολόκληρους κόκκους στα πλευρά του αρνιού και στη συνέχεια πανάρετε το κρέας στην πάστα μαϊντανού.
  4. Ψήστε στους 200oC για 20 με 25 λεπτά

Δείτε το βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα