Παράταση της κράτησης των 8 Τούρκων αξιωματικών

Παράταση της κράτησης των 8 Τούρκων αξιωματικών
ΑΘΗΝΑ-ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ// Ανακοίνωση για το αν θα εκδοθούν ή όχι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί στη χώρα τους.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) Eurokinissi

Επικυρώθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο, η απόφαση για παράταση της κράτησης των 8 Τούρκων αξιωματικών, μέχρι να συζητηθεί το θέμα του ασύλου. Το σκεπτικό της απόφασης

Την παράταση της κράτησης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών αποφάσισε το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Ύστερα από τη μελέτη των σχετικών εγγράφων, η Δικαιοσύνη επικύρωσε την απόφαση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, σύμφωνα με την οποία οι αξιωματικοί θα παραμείνουν κρατούμενοι για τρεις μήνες έως ότου συζητηθεί το ζήτημα του ασύλου.

Υπενθυμίζεται ότι έχει κριθεί οι οκτώ αξιωματικοί να μην εκδοθούν στην Τουρκία για να δικαστούν για αδικήματα που σχετίζονται με την απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο, ενώ ήδη οι τουρκικές αρχές έχουν στείλει νέο αίτημα προς τη χώρα μας με στόχο την επανεξέταση της έκδοσής τους.

Για “σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη” κάνει λόγο η απόφαση σχετικά με την παράταση της κράτησης των οκτώ. Συγκεκριμένα, στο σκεπτικό του Διοικητικού Πρωτοδικείου αναφέρεται πως «η ατομική συμπεριφορά των 8 συνιστά σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια της χώρας».

Μάλιστα, γίνεται αναφορά στη νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Όπως καταγράφεται: “η έννοια της δημόσιας τάξης προϋποθέτει σε κάθε περίπτωση εκτός της διασαλεύσεως της κοινωνικής τάξης, που συνιστά κάθε παράβαση του νόμου, την υπάρξη πραγματικής ενεστώσας και διαρκούς αρκούντως σοβαρής απειλής κάθε θεμελείώδους συμφέροντος της κοινωνίας καθώς επίσης ότι η έννοια εθνική ασφάλεια καλύπτει την εξωτερική και εσωτερική ασφάλεια του κάθε κράτους μέλους.

Κατά συνέπεια μπορεί να επηρεάζεται από την παρακώλυση της λειτουργίας των κρατικών θεσμών και βασικών δημόσιων υπηρεσιών καθώς και από τον κίνδυνο σοβαρής διαταραχής των εξωτερικών σχέσεων ή της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα