Στην αξιολόγηση εστιάζει ο Μητσοτάκης και ζητά εκλογές

Στην αξιολόγηση εστιάζει ο Μητσοτάκης και ζητά εκλογές

Την 20η Φλεβάρη βάζουν ορόσημο στο Μοσχάτο, υποστηρίζοντας ότι διαφορετικά οι πιθανότητες της δραχμής αυξάνονται και συνεχίζουν ν’ αρνούνται οποιαδήποτε συναίνεση σε μέτρα

«Ή ο κ. Τσίπρας θα κλείσει τώρα την αξιολόγηση ή ας πάει σε εκλογές αν δεν μπορεί» είναι το μότο των στελεχών της ΝΔ ενόψει της σημερινής “μάχης” στη βουλή όπου με φόντο την προ ημερησίας συζήτηση για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να ανεβάσει υπέρμετρα τους τόνους κατά του Αλέξη Τσίπρα με αιχμή την πορεία της αξιολόγησης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα προσέλθει με όπλο τις αποκαλύψεις του Bloomberg για το περιεχόμενο της επιστολής Τσακαλώτου στο Eurogroup, με το Μοσχάτο ήδη να κάνει λόγο για «ομολογία αποτυχίας» και «κοροϊδία δήθεν διαπραγμάτευσης με υπογραφή Τσακαλώτου».

Για τα στελέχη της ΝΔ η 20η Φλεβάρη είναι ορόσημο και ήδη αρχίζουν να επιτίθενται στην κυβέρνηση με το επιχείρημα ότι αν δεν κλείσει ως τότε η αξιολόγηση τότε θα αυξάνει ο κίνδυνος ενός «ατυχήματος» για τη χώρα και την παραμονή της στο ευρώ.

Ήδη από χτες στελέχη όπως ο εκπρόσωπος τύπου Βασίλης Κικίλιας και ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης έχουν δώσει το στίγμα αυτό, με τον κ. Κικίλια να αναφέρει ότι «η τραγική διαπραγμάτευση του 2015 επαναλαμβάνεται τώρα με χειρότερη βερσιόν» (Alpha 9,89) και τον κ. Γεωργιάδη να τονίζει ότι «εάν, παρέλθει η 20η Φεβρουαρίου και δεν έχει προχωρήσει το κλείσιμο της αξιολόγησης, τότε οι πιθανότητες να πάμε στη δραχμή αυξάνονται» (κανάλι της βουλής).

Πάντως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζουν στο πνεύμα των δηλώσεων Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να παράσχει συναίνεση στη στήριξη και ψήφιση των μέτρων που απαιτούνται για το κλείσιμο της αξιολόγησης, με το επιχείρημα ότι το πολιτικό κόστος ανήκει ολοκληρωτικά στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Είναι ενδεικτικές του κλίματος στο γαλάζιο στρατόπεδο οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ότι «ο κ. Τσίπρας απέτυχε παταγωδώς. Τι θα πρέπει να κάνει τώρα; Ή θα υποστεί τις συνέπειες της αποτυχίας του – δυστυχώς για τον ελληνικό λαό – ψηφίζοντας όλα τα μέτρα ή θα παραιτηθεί αμέσως και θα κάνει εκλογές για να αφήσει τον ελληνικό λαό να αποφασίσει ποιος θέλει να διαχειριστεί αυτή τη δύσκολη κατάσταση».

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα