Σύρος πρόσφυγας ευχαριστεί τους Γερμανούς προσφέροντας τροφή στους άστεγους

default image

Πρόσφυγας από τη Συρία που κατάφερε να φθάσει στη Γερμανία στήνει την κατσαρόλα του στους δρόμους του Βερολίνου και μαγειρεύει για του άστεγους της πόλης, προκειμένου να ευχαριστήσει τους πολίτες για την υποδοχή του στη χώρα

Ένας Σύρος πρόσφυγας που έφτασε στη Γερμανία από τη Δαμασκό το 2007, ζητώντας άσυλο θέλει να δώσει κάτι πίσω στους ανθρώπους της πόλης που τον υποδέχθηκε και τον στήριξε όταν είχε πρωτοφθάσει.

Ο Alex Assali εκδιώχθηκε από τη χώρα του όταν δημοσίευσε στο διαδίκτυο αρνητικά σχόλια για το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, με τις απειλές για τη ζωή του να μην αργούν να κάνουν την εμφάνισή τους. Ήταν τότε που οι αρχές της χώρας του έδωσαν δυο επιλογές: Ρίτε να εγκαταλείψει τη χώρα του ζητώντας άσυλο στο εξωτερικό, είτε να εκτίσει ποινή φυλάκισης για προσβολή της ηγεσία της χώρα. Φυσικά ο ίδιος προτίμησε το πρώτο, με αποτέλεσμά να καταφύγει στη Γερμανία, όπου κατάφερε να πάρει άσυλο και να ξεκινήσει τη ζωή του από το μηδέν.

THATS ALEX! A big shoutout to him this morning, Dieser Mann beeindruckt mich zu tiefst! Seine Geschichte ist nicht…

Δημοσιεύτηκε από
Tabea Bü στις 
Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

Σήμερα, οι φωτογραφίες που τον δείχνουν να μαγειρεύει στο δρόμο και να μοιράζει το φαγητό στους άστεγους του Βερολίνου, κάνουν το γύρο του κόσμου. Ο ίδιος στήνει κάθε Σάββατο την κατσαρόλα του στην άκρη του δρόμου και μαγειρεύει για τουλάχιστον 100 άτομα τη φορά. 

Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από φίλο του, συνοδευόμενες από το εξής κείμενο: “Έχει χάσει τα πάντα, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την οικογένειά του για να σώσει τη ζωή του. Παρόλο που δεν έχει πολλά πράγματα να προσφέρει, μοιράζει τροφή στους άστεγους της πόλης. Το μότο του είναι ‘Δώσε κάτι πίσω στους Γερμανούς’, τους οποίους θέλει να ευχαριστήσει”.

(Πηγή: Τelegraph)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα