Βίντεο από την αυτοοδηγούμενη Mercedes S500 Intelligent Drive

Βίντεο από την αυτοοδηγούμενη Mercedes S500 Intelligent Drive

Ένα βίντεο της αυτοοδηγούμενη S500 Intelligent Drive έδωσε στην δημοσιότητα πριν λίγα 24ώρα η Mercedes. Η γερμανική φίρμα τοποθετηθεί το 2020 ή το 2025 την μαζική παραγωγή του αυτοκινήτου, όμως, με δεδομένη την τεχνολογική πρωτοπορία των S Class δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν τη δούμε νωρίτερα στους δρόμους (Vid)

Η Mercedes-Benz οργάνωσε μια πομπώδη παρουσίαση για τα νέα S500 Intelligent  Drive στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Πρόκειται για ένα μοντέλο, το οποίο, όπως υποδηλώνει η ονομασία του, είναι σε θέση να αυτοοδηγηθεί στην πόλη ή τον αυτοκινητόδρομο, χωρίς παρέμβαση από τον οδηγό.

Επί του παρόντος είναι σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, όμως το όλο σύστημα φαίνεται ήδη να λειτουργεί αρκετά καλά, και σύμφωνα με τους μηχανικούς αυτό -το σύστημα- δεν απαιτεί πολύ περισσότερη τεχνολογία από ό, τι διαθέτει ήδη η S-Class.

Το αυτοκίνητο διαθέτει ένα πολύπλοκο σύστημα που χρησιμοποιεί ένα πλήθος αισθητήρων που απλώνονται γύρω από το αυτοκίνητο και ένα ζευγάρι από διαφορετικές φωτογραφικές κάμερες, μία εκ των οποίων έχει το έργο της ανάγνωσης των φαναριών. Επιπλέον, έχει πρόσβαση στους δορυφόρους GPS και αυτό σε συνδυασμό με τους αισθητήρες εξασφαλίζουν μια ασφαλή αυτόνομη βόλτα.

Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι η εταιρεία έχει εργαστεί για την τελειοποίηση του συστήματος για πάρα πολλά χρόνια, και λένε ότι πριν από είκοσι χρόνια, είχαν ήδη ένα πρωτότυπο σε λειτουργία που θα μπορούσε να κινηθεί αυτόνομα στους αυτοκινητοδρόμους κάνονας προσπέραση,  αλλαγή λωρίδας και διατηρώντας μια ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα