Έφυγαν από το τελωνείο του Προμαχώνα οι αγρότες

Έφυγαν από το τελωνείο του Προμαχώνα οι αγρότες
Farmers place their tractors on the side of the national road at Lefkonas, Serres, protesting about hikes in taxes, gas prices and social security contributions in Serres, Greece on January 27, 2017. / , , , , 27 , 2017. Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τα τρακτέρ εξακολουθούν να βρίσκονται παραταγμένα στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα

Αποχώρησαν από το τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Σερρών, που “πάτησαν” στο σημείο νωρίς το πρωί, με τα αγροτικά τους οχήματα και άλλα ιδιωτικής χρήσης.

Τα τρακτέρ εξακολουθούν να βρίσκονται παραταγμένα στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 13.00 και για περίπου μία ώρα, αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Σερρών πραγματοποίησαν, πεζή, συγκέντρωση διαμαρτυρίας 100 μέτρα από το τελωνείο του Προμαχώνα, υπό το άγρυπνο βλέμμα των αστυνομικών δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι Βούλγαροι ευρωβουλευτές ψήφισαν θέση με την οποία ζητούν από την Κομισιόν να ασχοληθεί με τα προβλήματα στα σύνορα Βουλγαρίας-Ελλάδας. Οι ευρωβουλευτές αναφέρονται στην πρόθεση των Ελλήνων αγροτών να στήσουν μπλόκα στους δρόμους και υποστηρίζουν ότι αυτοί που πλήττονται περισσότερο από τις ενέργειές τους είναι οι βουλγαρικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, στους τομείς των εμπορίου, τουρισμού και της ελαφράς βιομηχανίας.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης του περασμένου έτους, περισσότεροι από 6.000 οδηγοί φορτηγών, αναγκάστηκαν να περάσουν τις μέρες και εβδομάδες, εν αναμονή της άρσης του αποκλεισμού, χωρίς χρήματα, τρόφιμα και χωρίς την ύπαρξη των βασικών συνθηκών υγιεινής στη μέση του χειμώνα, υπενθύμισαν οι Βούλγαροι ευρωβουλευτές.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα