Με τροπολογίες τα προαπαιτούμενα – πιέζονται ψυχολογικά οι βουλευτές

Με τροπολογίες τα προαπαιτούμενα – πιέζονται ψυχολογικά οι βουλευτές
Greek Prime Minister Alexis Tsipras, answering questions about criminality, at the parliament plenum, in Athens, on Feb. 17, 2017 / , 17 , 2017 SOOC

Με τροπολογίες στέλνει η κυβέρνηση στη Βουλή τις ρυθμίσεις για τα τελευταία προαπαιτούμενα -θα ενσωματωθούν σε νομοσχέδιο για την Αλιεία που αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή. Έντονες αντιδράσεις από τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα για τη διαδικασία.Ενταση στην ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Με τη μορφή τροπολογιών φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή τα τελευταία προπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης προκειμένου να προλάβει την προθεσμία για το κρίσιμο Eurogroup της 15 Ιουνίου.

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης έγιναν γνωστοί κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής .Η συμπολίτευση πρότεινε να ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα αύριο, Παρασκευή κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για την Αλιεία. Η ΝΔ αντιπρότεινε  να διεξαχθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου τη Δευτέρα, ωστόσο η ψηφοφορία θα γίνει την Παρασκευή.

Η ΝΔ διατύπωσε πάντως εντονότατες αντιρρήσεις για την έκτακτη διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση. Μάλιστα ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, έκανε λόγο για «ευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας». «Μέτρα που θα επηρεάσουν σημαντικά την ζωή των πολιτών θα συζητηθούν με μία μορφή που δεν συνάδει με την σοβαρή λειτουργία του κοινοβουλίου» είπε ο κ. Τσιάρας και υπογράμμισε ότι η ΝΔ εξέφρασε την «απόλυτη αντίθεσή» της στη διαδικασία.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τους κ.κ Ευκλ. Τσακαλώτο και Εφη Αχτσιόγλου – σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα είναι βαρύ καθώς η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μεγάλη ψυχολογική πίεση μετά από την υπερψήφιση των προηγούμενων μέτρων.

Το ΚΚΕ θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία

Την αντίρρησή τους εξέφρασαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του ανέφερε: “Η αθλιότητα της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Όχι μόνο ετοιμάζεται να φέρει στη βουλή νέα αντιλαϊκά μέτρα – ουρές του 4ου μνημονίου, αλλά επιδιώκει να ψηφιστούν αύριο, με διαδικασίες εξπρές και τροπολογίες στο πλαίσιο ενός άσχετου νομοσχεδίου. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων πάει χέρι – χέρι με μεθοδεύσεις και τακτικισμούς στις πλάτες του λαού.”

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ στην αυριανή συζήτηση της Βουλής για τα νέα μέτρα, που έρχονται προς ψήφιση, με τροπολογίες-εξπρές σε άσχετο νομοσχέδιο, θα καταγγείλει την κυβέρνηση για την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση και θα αποχωρήσει από τη συζήτηση, μη νομιμοποιώντας αυτή την πραξικοπηματική διαδικασία.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε δηκτικά: «με τροπολογίες στην σύμβαση για την αλιεία έρχονται τα νέα μέτρα! Λογικό. Αφού περνάνε τους ψηφοφόρους τους για χάνους».

Τι περιλαμβάνουν οι τροπολογίες με τα προαπαιτούμενα

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Διάσκεψη των Προέδρων, στο νομοσχέδιο για την Αλιεία θα κατατεθούν τουλάχιστον έξι τροπολογίες με προαπαιτούμενα μέτρα. Αυτές θα ρυθμίζουν: α) συνταξιοδοτικά ζητήματα, β) τις συλλογικές συμβάσεις εργασίες, γ) τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, δ) τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων, ε) θέματα αφορολόγητου και στ) αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

(Φωτογραφία: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα