Με ένα εισιτήριο σινεμά βοηθάς αυτούς που έχουν ανάγκη

Με ένα εισιτήριο σινεμά βοηθάς αυτούς που έχουν ανάγκη

Παρακολούθησε το συναρπαστικό Extra Mile του Λευτέρη Παρασκευά που προβάλλεται την Κυριακή στον κινηματογράφο Δαναό και στήριξε ανθρώπους με κινητικές και νοητικές δυσκολίες

Tο ντοκιμαντέρ The Extra Mile, σε σκηνοθεσία της Βικτώριας Βελλοπούλου, προβάλλεται  στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:00 με σκοπό να στηριχθούν η  ΕΛΕΠΑΠ Βόλου και ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν.Ροδόπης ΠΕΡΠΑΤΩ και να ενισχυθούν οι φιλανθρωπικοί στόχοι του πρωταγωνιστή της ταινίας Λευτέρη Παρασκευά.

Ο Λευτέρης Παρασκευάς, κομμωτής στο επάγγελμα, εν μέσω οικονομικής κρίσης και capital controls στην Ελλάδα αποφασίζει να πάρει μέρος στο πιο δύσκολο τρίαθλο του κόσμου, το ARCH to ARC, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το κοινό να ενισχύσει οικονομικά ανθρώπους με κινητικές και νοητικές δυσκολίες.

Γαλουχημένος στον αθλητισμό από μικρός, ασχολήθηκε επαγγελματικά με το πόλο αλλά και την κολύμβηση, αποτελώντας μέλος της εθνικής ομάδας. Καθώς η άθληση και τα σπορ αποτελούν γι’ αυτόν τρόπο ζωής, πριν λίγα χρόνια αποφάσισε να μπει στον κόσμο του τριάθλου. Κάθε του αγώνας αποτελεί και μια νέα δοκιμασία, μια νέα πρόκληση, αρχικά με τον εαυτό του και τις αντοχές του και στη συνέχεια με το χρονόμετρο. Η διαρκής αναμέτρηση με τον εαυτό του δεν είναι όμως το μοναδικό κίνητρο του Λευτέρη Παρασκευά, καθώς κάθε του αγώνας κρύβει κι έναν καλό σκοπό.

O θεατής βουτά στο ψυχογράφημα ενός ανθρώπου που τολμά να σπάει τα όρια του, με σκοπό να βοηθήσει τους άλλους, επαναπροσδιορίζοντας την ιδέα του νικητή και φωτίζοντας σημαντικές πτυχές της ζωής

Η ταινία The Extra Mile ακολουθεί τον Λευτέρη καθώς τρέχει 140 χλμ από την Μαρμάρινη Αψίδα του Λονδίνου το Ντόβερ, κολυμπά 33,8 χλμ διασχίζοντας το στενό της Μάγχης και διανύει την απόσταση των 296 χλμ με ποδήλατο, για να τερματίσει στην Αψίδα του θριάμβου στο Παρίσι. Έτσι, ο θεατής βουτά στο ψυχογράφημα ενός ανθρώπου που τολμά να σπάει τα όρια του, με σκοπό να βοηθήσει τους άλλους, επαναπροσδιορίζοντας την ιδέα του νικητή και φωτίζοντας σημαντικές πτυχές της ζωής.

Δείτε το Trailer:

Info

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ THE EXTRA MILE

Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017, ώρα 18:00

Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ (Λ. Κηφισίας 109, Μετρό Πανόρμου)

* Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με παρόντες τον Λευτέρη Παρασκευά, την σκηνοθέτη Βικτώρια Βελλοπούλου και  την παραγωγό Φωτεινή Οικονομοπούλου.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Βικτώρια Βελλοπούλου

Φωτογραφία: Τάσος Φύτρος

Μοντάζ: Μπέλα Ιβάνοβα, Γιάννης Νταρίδης & Ξενοφώντας Λατινάκης

Μουσική: Ματί Παλαιολόγος

Color Grading: Μάνθος Σάρδης

Γραφικά: Αλέξανδρος Παπαϊωάννου & Αλέξης Μιταδόπουλος

Sound Design: Γιάννης Χρυσογόνου, Αλέξης Ρέτσης & Στέργιος Μίλιος

Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Καραχάλιος

Παραγωγός: Φωτεινή Οικονομοπούλου

Παραγωγή | Production: Oh My Dog

Συμπαραγωγοί: ΕΚΚ, ΕΡΤ ΑΕ, ΟΤΕTV

Χορηγοί: The John S. Fafalios Foundation, Stoiximan, P&PShuttle, Digitribe Mediahouse, Aegean Airlines, EΨΑ, Wind, Buff, Flyingdog

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα