Το συγκινητικό “ευχαριστώ” του Robin Williams στα Όσκαρ

Το συγκινητικό “ευχαριστώ” του Robin Williams στα Όσκαρ

Η μοναδική φορά που ένιωθε να έχει μείνει άφωνος. Δείτε το βίντεο από τον λόγο του κατά την παραλαβή του πρώτου και μοναδικού του Όσκαρ (Vid)

Ήταν το 1998 και μετά από τρεις ακόμα υποψηφιότητες για το συγκεκριμένη διάκριση που έφτασε η στιγμή του Robin Williams να σηκώσει το χρυσό αγαλματίδιο των Όσκαρ.

Συγκεκριμένα είχε προταθεί για το βραβείο το 1987 για την ερμηνεία του στην ταινία “Good Morning Vietnam”, το 1989 για την ταινία “Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών” και το 1991 για την ταινία “The Fisher King”.

Το Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου του χάρισε η μοναδική ερμηνεία του ως του ψυχολόγου Sean Maguire στην ταινία “Good Will Hunting”.

Πηγαίνοντας στη σκηνή για να το παραλάβει ήταν εμφανώς συγκινημένος, χαρούμενος και γεμάτος ευγνωμοσύνη για το βραβείο.

“Σας ευχαριστώ. Αυτή πρέπει να είναι η μοναδική φορά που μένω άφωνος. Σας ευχαριστώ τόσο πολύ για αυτή την απίστευτη τιμή.

Σας ευχαριστώ που με βάλατε σε μια κατηγορία με αυτούς τους τέσσερις εξαιρετικούς άνδρες. Σας ευχαριστώ Ben και Matt.

Ευχαριστώ Gus Van Sant που είσαι τόσο περίπλοκος. Θέλω να ευχαριστήσω τους ηθοποιούς και τους συντελεστές, ιδιαίτερα εκείνους του South Boston -είστε οι καλύτεροι-. …

Θέλω να ευχαριστήσω τη Marsha που είναι η γυναίκα που φωτίζει την ψυχή μου κάθε πρωί. Ο Θεός να σας ευλογεί.

Και πάνω απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον πατέρα μου, εκεί ψηλά, τον άνδρα που όταν ανακοίνωσα πως θέλω να γίνω ηθοποιός μου είπε: “υπέροχα, απλά μάθε και ένα επάγγελμα όπως συγκολλητής για backup”. Σας ευχαριστώ. Ο Θεός να σας ευλογεί”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα