Η κρητική αργκό, ο ‘ψηλός’ με την κατσούνα και ο Σταύρος

Η κρητική αργκό, ο ‘ψηλός’ με την κατσούνα και ο Σταύρος

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έδωσε εξηγήσεις για την προσφώνηση "ψηλός" στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και επιτίθεται στους "μίζερους και τους κακεντρεχείς"

“Ο θάνατος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη παίρνει μαζί του μια ολόκληρη εποχή. Αυτή των πολιτικών που μεγάλωσαν μέσα σε πολέμους και δικτατορίες. Πολιτικούς, όμως, που στάθηκαν όρθιοι. Έκαναν λάθη, αλλά απομάκρυναν οριστικά τη χώρα μας από το βαλκανικό της παρελθόν”.

Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του Ποταμιού αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στο πολιτικό μνημόσυνο στη Βουλή. Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι δεν υπήρξε πολιτικός φίλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά συνομιλητής του, στην αρχή ως δημοσιογράφος και μετά, πιο σπάνια, ως πολιτικός.

Τα παραπάνω χρησιμοποίησε και στα tweets που έκανε λίγο μετά την ομιλία του στο Κοινοβούλιο. Σε ένα από αυτά, προσπάθησε να εξηγήσει τι εννοούσε όταν χαρακτήριζε “ψηλό” τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη την ημέρα που πέθανε.

“Στην κρητική αργκό, στα Χανιά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν πάντα ο “ψηλός”. Και δεν αναφέρονταν μόνο στο μπόι του”, έγραψε ο Στ. Θεοδωράκης, σε μια ανάρτηση που δεν… ικανοποίησε ιδιαιτέρως τους χρήστες του διαδικτύου. Άλλοι σχολίασαν πως “μιλάει με γρίφους” και άλλοι πως δεν υπάρχει “κρητική αργκό” αλλά “κρητική διάλεκτος”.

Λίγο αργότερα, σε άλλη ανάρτηση του, ο Στ. Θεοδωράκης που έχει και εκείνος κρητική καταγωγή, έγραψε με νόημα: “Καλό ταξίδι πατριώτη. Kαι δείξε ανοχή στους μίζερους και τους κακεντρεχείς”.

Η πρώτη ανάρτηση που είχε κάνει μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη:

Η χθεσινή ανάρτηση με την οποία ο πρόεδρος του Ποταμιού προσπάθησε να διευκρινίσει τα λεγόμενα του:


Και τα tweets που ακολούθησαν:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα