Μετατρέποντας ένα Ford Granada σε… Pagani Zonda με 15.000 δολάρια

Μετατρέποντας ένα Ford Granada σε… Pagani Zonda με 15.000 δολάρια
© Tony Kershaw / SWNS.com

Ερασιτέχνης μηχανικός ξόδεψε 15.000 δολάρια και 5 χρόνια από τη ζωή του προκειμένου να μεταμορφώσει ένα Ford Granada του 1990 σε ρεπλίκα του supercar Pagani Zonda, που αξίζει ένα εκατομμύριο δολάρια...

Ο λόγος για τον 53χρονο Νικ Τρούμαν ο οποίος για να πραγματοποιήσει αυτήν την μετατροπή  χρησιμοποίησε υλικά τα οποία αγόρασε από το E-bay.

© Tony Kershaw / SWNS.com

 

Αρχικά ο Νικ αγόρασε με 89 δολάρια έναν παλιό κινητήρα Jaguar με σκοπό να τον μετατρέψει σε ένα περίτεχνο τραπέζι.  Όταν κατάλαβε όμως πως ήταν πολύ μεγάλο για αυτή τη δουλειά, αποφάσισε να δημιουργήσει μια Pagani Zonda.

© Tony Kershaw / SWNS.com

 

Προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο του έστειλε το όχημα στο Μπαχρέιν για να μπορεί αν οδηγείται νόμιμα. Όμως ο κινητήρας της Jaguar καταστράφηκε, όταν οι τελωνειακοί τον άφησαν αναμμένο για ώρες, προκειμένου να γίνει αποστράγγιση της βενζίνης.

© Tony Kershaw / SWNS.com

 

Για αυτόν τον λόγο αγόρασε έναν μεταχειρισμένο μοτέρ V8 της Audi. Με τον συγκεκριμένο twin turbo κινητήρα, ο Νικ υποστηρίζει ότι το αυτοκίνητο αποδίδει περισσότερα από 500 άλογα , παρόλο που δεν έχει υποβάλλει ακόμα το όχημα του στην αντίστοιχη δοκιμασία.

© SWNS.com

 

Μιλώντας για το έργο του, ο ίδιος αναφέρει πως είχε αρκετή πλάκα η διαδικασία. Τον πρώτο χρόνο, του είχε γίνει εμμονή και έχυσε πολύ αίμα και ιδρώτα. Τώρα όσον αφορά το έργο του, παραδέχεται πως το αμάξωμα δεν είναι τέλειο, αλλά θυμίζει πολύ την αυθεντική Pagani.

© Nick Truman / SWNS.com

 

Μετά τη χρήση του Ford Granada του 1990, ο Νικ αγόρασε από το ebay ένα κιβώτιο ταχυτήτων που κόστιζε 5 δολάρια, ζάντες από Lexus και λάστιχα από Porsche. Οι ίνες γυαλιού του αμαξώματος κοσίζουν 50 δολάρια  ενώ ο (τελευταίος) κινητήρας 240 δολάρια. Τα πιο ακριβά μέρη είναι τα φώτα τα οποία κοστίζουν 95 δολάρια έκαστο. Παρόλα αυτά, οι δαπάνες, σύμφωνα με τον Νικ, δεν ξεπέρασαν τις 15.000 δολάρια.

Αν και στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι νόμιμη η οδήγηση του συγκεκριμένου οχήματος, σε αντίθεση με το Μπαχρέιν, το αυτοκίνητο βρίσκεται παρκαρισμένο στον δρόμο του Νικ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα