Σάλος στην Air France. Κατέβασαν 15 επιβάτες λόγω Τραμπ

Σάλος στην Air France. Κατέβασαν 15 επιβάτες λόγω Τραμπ

Η φωτογραφία από το αεροδρόμιο του Παρισιού με ονόματα που παρέπεμπαν σε αραβική καταγωγή και μουσουλμανικό θρήσκευμα, προκάλεσε έντονη συζήτηση στα social media. Τι απαντά η αεροπορική για τις απαγορεύσεις των ΗΠΑ

Από τη θέση σε εφαρμογή της διαταγής Τραμπ περί απαγόρευσης εισόδου πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες στις ΗΠΑ, έχει προκληθεί χάος και πολλές φορές παράνοια στον τρόπο που διαδίδονται οι πληροφορίες σε όλο τον κόσμο. Η οθόνη στο Σαρλ Ντε Γκολ του Παρισιού με τη λίστα επιβατών που “άναψε φωτιές” και η παραδοχή του γαλλικού αερομεταφορέα πως απέτρεψε την επιβίβαση σε 15 επιβάτες.

Μια ανακοίνωση σε οθόνη του αεροδρομίου στο Παρίσι της Γαλλίας, προκάλεσε σωρεία αρνητικών σχολίων για τον γαλλικό αερομεταφορέα. Σε αυτή, η Air France παρέθετε μια σειρά από ονόματα επιβατών με προορισμό τη Νέα Υόρκη, που έμοιαζαν να έχουν αραβική καταγωγή και ως εκ τούτου, θα μπορούσαν να αφορούν και σε ανθρώπους με μουσουλμανική πίστη. Άμεσα, αρκετοί υπέθεσαν πως πρόκειται για επιβάτες στους οποίους και απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ.

 

Η γαλλική εταιρία, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως οι επιβάτες αυτοί καλούνταν στο κισέ εξυπηρέτησης πελατών για εμπορικούς και μόνο λόγους. Δημιουργήθηκε η λανθασμένη εντύπωση “εξαιτίας του προορισμού και του ακούσματος των ονομάτων” σχολιάζει δημοσίευμα της γαλλικής Le Monde.

Ωστόσο, η Air France με ανακοίνωσή της έχει επιβεβαιώσει το Σαββατοκύριακο την άρνηση επιβίβασης σε 15 πελάτες της από την περασμένη Παρασκευή, ως αποτέλεσμα του διατάγματος Τραμπ. Σε αυτή σημειώνουν πως είναι αναγκασμένοι να συμμορφωθούν με τις νέες απαγορεύσεις, όπως και όλες οι αεροπορικές εταιρίες. “Ως εκ τούτου, η Air France υποχρεώθηκε να αποτρέψει την επιβίβαση σε πτήσεις με προορισμό τις ΗΠΑ, σε 15 επιβάτες που προέρχονταν από τις χώρες που προβλέπει η διαταγή” αναφέρει η ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα