Μεγάλη πυρκαγιά στη Σέτα Ευβοίας – Καίγεται έκταση με έλατα και ξερά χόρτα

Μεγάλη πυρκαγιά στη Σέτα Ευβοίας – Καίγεται έκταση με έλατα και ξερά χόρτα
Πυρκαγιά στο αγρόκτημα του Μεγάλου Κεφαλόβρυσου, κοντά στους Αγίους Αποστόλους και το Μικρό Κεφαλόβρυσο το απόγευμα της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου 2017. Στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κάτοικοι των χωριών προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά αλλά είναι πολύ δύσκολο, καθώς οι άνεμοι αλλάζουν κατεύθυνση συνεχώς και η φωτιά καταστρέφει στο διάβα της ότι βρει. Μέχρι στιγμής έχουν καεί εκατοντάδες στρέμματα με καλαμιές, άλλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, χορτολιβαδική έκταση και εκτάσεις με ελαιόδεντρα, ενώ κινδυνεύουν αμπέλια και περιβόλια. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) eurokinissi

Δεν λέει να τελειώσει η φετινή αντιπυρική περίοδος ακόμα και αν έχουμε φτάσει στα μέσα Οκτωβρίου. Η φωτιά εντοπίζεται σε βουνοκορφή και σε εξαιρετικά δυσπρόσιτο σημείο, μακριά από κατοικημένη περιοχή

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Σέτα της Εύβοιας σε βουνοκορφή και σε εξαιρετικά δυσπρόσιτο σημείο, μακριά από κατοικημένη περιοχή, όπου καίγεται έκταση με έλατα και ξηρά χόρτα.

Ακριβώς επειδή είναι εξαιρετικά δύσκολη η πρόσβαση από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και χωρίς δασικούς δρόμους η κινητοποίηση είναι μεγάλη.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 28 άντρες με 11 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο οχήματα ΟΤΑ, δύο χωματουργικά μηχανήματα για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, 4 εθελοντές και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα