Ένας Ρόμποκοπ ρυθμίζει την κίνηση στους δρόμους της Κινσάσα (vid)

Ένας Ρόμποκοπ ρυθμίζει την κίνηση στους δρόμους της Κινσάσα (vid)

Τροχονόμος-ρομπότ, ρυθμίζει την κυκλοφορία στους δρόμους της Κινσάσα, στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Είναι ...ακούραστος αφού εργάζεται 24 ώρες το 24ώρο ενώ δεν ...καταλαβαίνει από απειλές, δικαιολογίες ή απόπειρες δωροδοκίες.

Οι μηχανές είναι εδώ και  σιγά-σιγά αλλά σταθερά καταλαμβάνουν θέσεις εργασίας που κάποτε ήταν μόνο για τους ανθρώπους.

Όπως ο …Robocop που βλέπετε στο βίντεο και έχει αναλάβει χρέη τροχονόμου για την ρύθμιση της κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα της  Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό ( ΛΔΚ ), την Κινσάσα.

Η τοπική κυβέρνηση είχε την ιδέα να τοποθετήσει δύο γιγαντιαία ρομπότ -κατασκευασμένα από αλουμίνιο τα οποία αντλούν ενέργεια από ηλιακούς συλλέκτες-  σε δύο κεντρικές αρτηρίες της Κινσάσα. Τα ρομπότ είναι εξοπλισμένα με μια σειρά από κάμερες και εκτός της ρύθμισης της κυκλοφορίας για τα οχήματα και τους πεζούς, “μοιράζουν” και κλήσεις στους απείθαρχους .

Ένα ακόμη σημαντικό υπέρ για τα ρομπότ, είναι ότι δεν δέχονται απειλές, αλλά ούτε και δικαιολογίες ή απόπειρα δωροδοκίας από τους παραβάτες.

Μιλώντας στο CCTV της Αφρικής , ο Isaie Therese (υπεύθυνος μηχανικός για την ανάπτυξη των ρομπότ- αστυνομικών) , σχολίασε :

«Εάν ένας οδηγός δεν σεβαστεί το ρομπότ επειδή είναι απλώς μια μηχανή, το ρομπότ καταγράφει με την κάμερα την παράβαση και στη συνέχεια τυπώνει την κλήση η οποία και αποστέλλεται ταχυδρομικώς στον παραβάτη.  Είμαστε μια φτωχή χώρα και η κυβέρνησή μας ψάχνει για  χρήματα . Θα σας επισημάνω ότι για τους δρόμους που έχουν κατασκευαστεί τελευταία έχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά. Έτσι η κυβέρνηση αναζητά τρόπους προκειμένου να εισπράξει ένα μέρος του κόστους αυτού». 

Σύμφωνα με αναφορά του CNN , τα ανθρωπόμορφα ρομπότ-τροχονόμοι εργάζονται 24 ώρες την ημέρα ( σε αντίθεση με τους ανθρώπους που χρειάζονται ένα διάλειμμα και ξεκούραση). Μπορούν να κάνουν πλήρη περιστροφή γύρω από τον άξονά τους, διαθέτουν  πράσινα και κόκκινα φώτα προειδοποίησης και μπορούν να μιλήσουν ακόμη και να ενημερώσουν τους πεζούς πότε να διασχίσουν το δρόμο με ασφάλεια.

« Η κίνηση είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στις ώρες αιχμής» υποστηρίζει από την πλευρά της η  Vale Manga Wilma , πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό για την Οδική Ασφάλεια. Και συμπληρώνει: «Με τα ρομπότ είναι βέβαιο ότι οι συνθήκες στην Κινσάσα θα βελτιωθούν σημαντικά».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα