Η γαλλική πρόταση για το χρέος στη συνάντηση Ντάισελμπλουμ-Λε μερ

Η γαλλική πρόταση για το χρέος στη συνάντηση Ντάισελμπλουμ-Λε μερ
France's Finance Minister Bruno Le Maire, right, greets Dutch Finance Minister and chair of the the Eurogroup Jeroen Dijsselbloem prior to a meeting of Eurogroup finance ministers at the EU Council building in Brussels, Monday May 22, 2017. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) AP

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ συναντιέται με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας για το θέμα του χρέους και πώς αυτό θα εξεταστεί στο προσεχές Eurogroup

Ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες: Συνάντηση στο Παρίσι με τον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Μακρόν, Μπρούνο Λε Μερ, έχει αυτήν την ώρα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Παρόλο που επισήμως το θέμα της συζήτησης ήταν «οι τρέχουσες οικονομικές υποθέσεις», όπως ανακοίνωσε ο εξ απορρήτων του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών στο twitter, εκτιμάται ότι στην συνάντηση συζητείται το σχέδιο των Γάλλων για το ερχόμενο Eurogroup, σε σχέση με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση Μακρόν, την οποία είχε αποκαλύψει το Ραδιόφωνο 24/7 και η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, αφορά την σύνδεση του χρέους με την ανάπτυξη. Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ προτείνει οι ελαφρύνσεις να συνδεθούν με την ανάπτυξη της οικονομίας. Αν η Αθήνα τα πηγαίνει καλά οικονομικά, το χρέος θα αποπληρώνεται κανονικά. Αν όχι, τότε θα επιμηκύνονται οι προθεσμίες αποπληρωμής.

Ωστόσο, η γερμανική κυβέρνηση βλέπει με σκεπτικισμό και αυτή την πρόταση. Πληροφορίες του news247.gr, αναφέρουν ότι ο Γ. Ντάισελμπλουμ επιδιώκει να “το παλέψει” ώστε να προωθηθεί η συγκεκριμένη πρόταση. Ο ίδιος άλλωστε είναι σε αναζήτηση “συμμαχιών” ενόψει Eurogroup, προκειμένου να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα που θα γεφυρώνει τις διακοπές Γερμανίας-ΔΝΤ -πάντως όχι πολύ μακριά από τη γραμμή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

(Φωτογραφία: AP/Geert Vanden Wijngaert)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα