Οδηγώντας το Land Rover από ένα …smartphone

Οδηγώντας το Land Rover από ένα …smartphone

Η Land Rover, δοκιμάζει σε ένα μοντέλο της μια εφαρμογή μέσω smartphone με την οποία μπορεί ο οδηγός να κατευθύνει το αυτοκίνητό του σε βραχώδη εδάφη και ρυάκια, χωρίς να απαιτείται ο οδηγός να είναι πίσω από το τιμόνι.

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας θα πει κάποιος. Όμως όχι. Πρόκειται για μια πραγματικότητα τηνοποία επιχειρεί να προσφέρει στο άμεσο μέλλον η Land Rover ατους αγοραστές των αυτοκινήτων της.

Η οδήγηση ενός 4Χ4 σε κακοτράχαλα εδάφη είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο που απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση και επιδεξιότητα από τον οδηγό.

Όταν όμως φτάνει σε κάποιο σημείο με μεγάλη δυσκολία, τότε μπορεί να χρειαστεί τη συνδρομή ενός άλλου ατόμου, το οποίο θα του δίνει οδηγίες ώστε να τα καταφέρει.

Το σύστημα διεύθυνση και το σύστημα κίνησης του Land Rover που εξελίσσει η βρετανική φίρμα είναι συνδεδεμένα με μια εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο που δίνει την δυνατότητα στον οδηγό να είναι εκτός του οχήματος και να κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

“Οι δύσκολοι και επικίνδυνοι ελιγμοί, ακόμη και για την στάθμευση του αυτοκινήτου, είναι μια αγχωτική εμπειρία για πολλούς οδηγούς”, επισημαίνει ο Wolfgang Epple, διευθυντής έρευνας και τεχνολογίας της Jaguar- Land Rover, και προσθέτει: “Η εφαρμογή που εξελίσσουμε δείχνει πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις νέες τεχνολογίες για να μειώσουμε τις δυσκολίες κατά την οδήγηση και να βελτιώσουμε την οδική ασφάλεια”.

Το σύστημα της Land Rover είναι παρόμοιο με ένα σύστημα που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα από την BMW στην τελευταία έκδοση της ναυαρχίδας της, της σειράς 7. Η σειρά 7 διαθέτει ένα πλήκτρο αφής στο κλειδί, το οποίο λειτουργεί ως τηλεχειριστήριο μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να βρίσκεται εκτός αυτοκινήτου και να σταθμεύσει με ασφάλεια το αυτοκίνητό του σε δύσκολα σημεία.

Η εφαρμογή που εξελίσσει η Land Rover δίνει στον οδηγό να κατευθύνει το αυτοκίνητό του μέσω του κινητού του τηλεφώνου από απόσταση μέχρι 10 μέτρα και το αυτοκίνητο να κινείται με μέγιστη ταχύτητα έως 6 χλμ./ώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα